facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 30. 9. 2020 - Zdeněk Gric

TP-Link uvádí odolnou venkovní anténu CPE 710

Společnost TP-Link představuje na trhu novou venkovní anténu CPE 710 odolnou vůči vlivům počasí, která zvládne přenášet bezdrátový signál Wi-Fi i na větší vzdálenosti a může se pochlubit i rychlou montáží a snadným nastavením. Jde o dosud nejvýkonnější směrovou anténu v portfoliu TP-Linku, která zároveň nabízí nejvyšší rychlost přenosu, a to až 867 Mb/s při 5GHz bezdrátové datové rychlosti, samozřejmě při využití podporovaného standardu 802.11ac. Zpětně kompatibilní je pak zařízení i se staršími standardy 802.11a/n.



Takto vysoké rychlosti je možné dosáhnout i díky podpoře 2×2 MIMO 802.11ac, tedy řešení ideálního pro využití k přenosu dat na větší vzdálenosti. Ke stabilnějšímu připojení napomáhá i výborná směrovost paprsku, snížená latence (odezva) i šum.

Stabilita antény TP-Link CPE710 je zajištěna i použitím inovativních dílů se zámkem, jež usnadňují fyzickou montáž na tyč. Robustní konstrukční řešení pak zajišťuje stabilitu zařízení i za silného větru. Vůči dalším vrtochům počasí je anténa odolná díky nadstandardnímu krytí IP65. Plus zde máme 15kV ESD a 6kV ochranu před blesky, čímž vhodnost využití v opravdu každém počasí jen potvrzuje.

Pomocí centralizovaného systému správy Pharos Control, který je k dispozici zdarma, lze spravovat veškeré prvky podnikové sítě řady TP-Link Pharos. V neposlední řadě je nutné zmínit pasivní podporu technologie PoE (Power-over-Ethernet), jež umožňuje vyšší flexibilitu aplikací a snadnou instalaci bez nutnosti napájecího kabelu.

Klíčové vlastnosti CPE710: 

  • 802.11ac až 867Mb/s bezdrátové datové rychlosti v 5GHz pásmu
  • 23dBi vysoce ziskový směrový 2×2 MIMO, ideální pro aplikaci na velké vzdálenosti 
  • Vynikající směrovost paprsku, vylepšená latence a potlačení šumu 
  • Inovativní díly se zámkem zajišťující rychlou montáž a robustní konstrukční řešení, které udržuje CPE710 stabilní i za silného větru 
  • Bytelné krytí IP65 odolné vůči povětrnostním vlivům spolu s 15kV ESD a 6kV ochranou před bleskem zajišťuje vhodnost do každého počasí 
  • Pharos Control poskytuje správcům bezplatný centralizovaný systém správy
  • Pasivní podpora PoE umožňuje flexibilní nasazení a pohodlnou instalaci