facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 19. 10. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Technologie BIMI zvýší důvěryhodnost emailu a zatraktivní značku

S množstvím podvodných mailů roste i zájem lidí o sofistikova­nější zabezpečení e-mailové komunikace. Kliknout na odkaz v emailu se uživa­telům mnohdy nemusí vyplatit. Firmy ale mají novou možnost, jak se stát pro své stávající i potenciální zákazníky důvěryhodnými a získat pro svou emailovou zprávu legitimitu. Umožní jim to standard BIMI, který ještě před rozkliknutím e-mailu zobrazí prověřené logo značky vedle předmětu zprávy.



U technologie BIMI, neboli Brand Indicators for Message Identification, jde o identifikaci značky, loga a logotypu, které zobrazí poskytovatel schránky vedle zprávy, jakmile si je jistý, že nebyla zfalšována nebo s ní nebylo manipulováno. BIMI se tak stává dalším užitečným krokem e-mailové strategie marketérů. Je logické, že příjemce bude více důvěřovat emailu se zobrazeným symbolem jeho oblíbené firmy.

BIMI staví na již zavedených autentizačních metodách, které dále rozvíjí. Před doručením zprávy do schránky provádí e-mailové platformy kontroly zpráv vůči DMARC záznamu. Jakmile ověřovatelé projdou testy a zásady DMARC jsou dostatečné, logo se načte z online zdroje, který odesilatel poskytne, a před otevřením zprávy se logo zobrazí vedle předmětu v doručené poště příjemce.

Přijetí BIMI se rychle rozšiřuje. Aktuálně ho podporuje většina velkých hráčů, například Google, Apple nebo Yahoo. Řada dalších firem, včetně Seznamu, implementaci BIMI připravuje nebo zvažuje. Z velkých hráčů tak pouze Microsoft zatím s BIMI nepracuje a nevyužívá jeho potenciál v Outlooku ani Office365.

Údaje, které dali k dispozici poskytovatelé poštovních schránek, kteří se zúčastnili pilotního projektu, ukazují desetiprocentní nárůst zapojení u odesílatelů, kteří skutečně převzali kontrolu nad zobrazením svého loga.

Pokud chcete technologii implementovat, zpřístupněte své logo, které je registrovanou obchodní značkou (trademark) ve formátu SVG, tedy Scaled Vector Graphic. Aby BIMI fungovalo pro všechny příjemce emailových schránek musíte pro logotyp získat certifikaci. S tímto ochranným opatřením si můžete být jisti, že vaše logo nebude zneužito.

„Na našich stránkách poskytuje zdarma jednoduchý nástroj, tzv. Inspektora BIMI, který ověří, že se vaše logo zobrazuje tak, jak má,“ říká Nádvorník, business development manažer společnosti Mailkit.

Průvodce BIMI

Více na webu: https://www.mailkit.com/cz/podpora/blog/ultimate-guide-bimi


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.