facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 10. 2012

Tablet HP ElitePad 900 pro firemní uživatele

Společnost HP představila tablet HP ElitePad 900, který je určen k využití v podnikání, státní správě, zdravotnictví a obchodu. HP ElitePad je velmi tenký a lehký tablet vybavený operačním systémem Microsoft Windows 8. Tento tablet nabízí plnou servisní podporu a rozšířené možnosti zabezpečení a správy stejně jako ostatní produkty řady HP Elite. Díky ergonomickému tvaru, displeji o úhlopříčce 25,7 cm (10,1”), váze pouhých 0,68 kg a tloušťce jen 9,2 mm HP ElitePad snadno padne do ruky. Jeho stranový poměr 16:10 je ideální pro práci s firemními aplikacemi.



Tablet je osazen mobilními procesory Intel nové generace, díky nimž HP ElitePad uživatelům v terénu nabízí produktivitu ekvivalentní stolní počítačové sestavě a kompatibilitu Intel x86 pro podporu stávajících podnikových aplikací. Je optimalizován pro operační systém Windows 8 a podporuje vkládání dat dotykem prstů, elektronickým perem či hlasem. HP ElitePad je také velmi energeticky úsporný a nabízí pohodlí podobné smartphonu a výkon, který zvládne běh aplikací v prostředí Windows. Jeho integrace do stávajících systémů informačních technologií je snadná.

 

K tabletu je možné dokoupit inovativní pouzdro HP Smart Jacket, které nabízí široké možnosti konektivity, zvyšuje životnost baterie a přidává další funkce, díky nimž lze tablet přizpůsobit pro různé specializované účely a učinit tabletu HP ElitePad opravdu komplexní řešení pro firemní uživatele.

 

Přední kamera s rozlišením 1080p a fotoaparát o 8 MP na zadním díle vybavený LED bleskem spolu s programem CyberLink YouCam, který se distribuuje dohromady s tabletem, dávají uživateli možnost snadné osobní komunikace, videozáznamu v HD kvalitě pro publikaci na internetu nebo například pro výrobu instruktážních filmů bez vysokých produkčních nákladů.

 

HP PageLift, technologie od HP Labs, je nová aplikace, která dovede automaticky oříznout, správně nasvítit a orientovat snímek tabule, vytištěné smlouvy nebo jiných dokumentů, takže ho lze okamžitě sdílet bez nutnosti manuální editace.

 

Pokud je jejich tiskárna vybavena funkcí HP ePrint nebo se jedná o síťovou tiskárnu, mohou uživatelé HP ElitePad ze svého přístroje snadno tisknout bez nutnosti stahovat ovladače. Software HP ePrint umožňuje tisknout dálkově ve více než 24 tisících veřejných lokalit – například v hotelech a u poskytovatelů služeb. S HP ElitePad lze také snadno vytvářet malé pracovní skupiny prostřednictvím HP Wireless Hotspot, tedy aplikace, která umožňuje uživatelům sdílet internetové připojení a síťové pásmo.

 

Mezi další uživatelské programy, jimiž je tablet vybaven, patří aplikace CyberLink Media, se kterou mohou uživatelé řídit a vytvářet audio a video obsah stejně snadno jako v uživatelském rozhraní ostatních počítačů HP pro firemní využití. Díky stereo mikrofonu a jacku pro sluchátka mohou uživatelé také nahrávat a poslouchat audio v kvalitě SRS Audio.

 

Práce s informacemi je snadná díky funkci Evernote, s níž jsou vstup, ukládání a synchronizace dat napříč zařízeními a rychlé vyhledávání v nich, skutečně jednoduché. Program Skitch zase usnadňuje kolaborativní projekty díky možnosti označovat obrázky či skicy popisky.

 

Firemní zákazníci také určitě ocení funkci HP Client Security, včetně HP BIOS Protection, Security Manager a šifrovacího nástroje HP Drive Encryption, s nimiž jsou firemní data, přístroje a identity v bezpečí. Mezi další funkce zabezpečení patří Device Access Manager, Computrace a Sparekey.

 

Nasazení, průběžná podpora a údržba jsou snadné díky kompatibilitě x86 a řešení HP Client Management. LANDesk Management Suite zvyšuje bezpečnost a usnadňuje řízení díky svým nástrojům pro lokalizaci a ochranu dat při ztrátě přístroje. Funkce je schopná stáhnout data ze SIM karty pro masovou aktivaci WWAN a je schopná aplikovat geograficky daná pravidla pro dálkové vyhledávání, plný nebo řízené vymazání dat z pamětí zařízení.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.