facebook LinkedIN LinkedIN - follow

T-Mobile spouští datová centra

T-Mobile obohacuje svou nabídku ICT služeb pro velké firemní zákazníky. Nově jsou do řešení ProfiNet zařazeny služby Datové centrum a Síťová bezpečnost. Klienti z řad společností tak mohou u jednoho dodavatele – T-Mobile – pořídit nejen telekomunikační, ale i komplexní IT služby. Služba „Datové centrum“, jež se stává součástí řešení ProfiNet, umožňuje hostovat počítačové servery v zabezpečeném prostředí s možností připojení k internetu. K dispozici jsou datová centra v Praze a v Brně o celkové ploše více než 1000 m2, která nabízejí kapacitní připojení k vysokorychlostní páteřní optické síti a k internetu. Samozřejmostí je vysoká úroveň fyzické bezpečnosti, neustálý provozní dohled a nepřetržitý přístup do datového centra.>



Zájemci o tuto novinku si mohou vybrat z několika různých variant, včetně jejich kombinací:

  • Server housing – pronájem prostoru na umístění vlastního serveru firmy ve stojanu v datovém centru;
  • Rack housing – pronájem celého stojanu v datovém serveru;
  • Dedikovaný server – pronájem nejen místa v datovém centru, ale i samotného serveru;
  • Virtuální server – pronájem části výkonu serveru díky SW rozdělení. Jeden server tak může být sdílen více uživateli.
  • Datový prostor – doplňková služba, objednání datového prostoru k uložení dat.

 

Druhou novinkou rozšiřující ProfiNet je služba „Síťová bezpečnost“, jejíž hlavním cílem je ochrana vnitropodnikové počítačové sítě. Služba zahrnuje:

  • Firewall;
  • Proxy server – bezpečný přístup uživatelů do internetu;
  • Ochrana e-mailu – antivirová opatření, antispam filtry, blokování nevyžádaných příloh;
  • Ochrana koncových stanic – ochrana stolních počítačů a notebooků;
  • Zálohování koncových stanic – lokální nebo vzdálené zálohování.

 

Řešení pomáhá zvýšit zabezpečení dat a zároveň tak firmy mohou bez nutnosti velkých investic využívat moderní technologie přesně podle svých požadavků.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.