facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 11. 5. 2017

T-Mobile otevře nové neutrální datové centrum DC7

Společnost T-Mobile připravuje na začátek roku 2018 otevření nového nezávislého datového centra s názvem „DC7“. Centrum se staví v Praze 10 na pozemku o rozloze 25 tisíc metrů čtverečních. Celková plocha datového centra bude přes 9 tisíc metrů čtverečních, přičemž datové sály pro IT infrastrukturu budou mít plochu až 3 tisíc metrů čtverečních. Datové centrum je navržené tak, aby odpovídalo požadavkům dle standardů TIER 3 (ANSI/TIA-942). Zároveň se bude jednat o tzv. neutrální datové centrum (Carrier-Neutral DC), tedy s možností konektivity nezávislé na svém provozovateli.



„Poptávka po službách datových center i pronájmu výpočetního výkonu rychle roste. Naše stávající kapacity se zaplňují a současně vidíme i rostoucí nároky zákazníků. Proto stavíme nové datové centrum, abychom dokázali uspokojit budoucí poptávku nejen z ČR, ale i ze zahraničí,“ komentuje Petr Jeřábek, ředitel B2B marketingu T-Mobile.

DC7 nabídne špičkové technologie a výrazně efektivnější provoz, což se pozitivně promítne do celkových nákladů klientů, kteří ho budou využívat. Již nyní, přestože DC7 zatím existuje jen v podobě finálního projektu a vizualizací, T-Mobile jedná o smlouvách s několika významnými klienty.

„A proč DC7? Kromě toho, že jde o naše sedmé datové centrum v Praze, administrativní část budovy má tvar sedmičky. Ale to je opravdu jen perlička. Doufáme, že číslo sedm není poslední a byť je tady laťka hodně vysoko, osmička, někdy v budoucnu, bude ještě lepší,“ dodává Jeřábek. „Princip výstavby je modulární a zohledňuje i tzv. zónování, kdy celý objekt je rozdělen do 3 zón: administrativní, technologické a IT zákaznických sálů. Jednotlivé zónování přispívá ke zvýšení celkové fyzické, ale i technologické bezpečnosti, jelikož jednotlivé zóny jsou zpřístupněné pouze osobám s příslušnou zodpovědností. To například znamená, že veškerá IT infrastruktura klientů je fyzicky oddělená od podpůrné technologie datových center, jako jsou klimatizace, zhášecí systémy, UPS, a další technologie,“ popisuje infrastrukturu DC7 Robert Vávra, ředitel provozu sítí a IT T-Mobile.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.