facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 29. 10. 2013

Synology DiskStation DS414 a DS114

Společnost Synology uvádí na trh dva nové NAS servery z řady DiskStation. DS414 je vhodným řešením NAS Value serverů pro malé a střední podnikání, DS114 pak představuje kompaktní jednotku pro menší firmy a domácí uživatele. DS414 je vybavena dual-core procesorem o výkonu 1,33 GHz s jednotkou Floating Point Unit, 1 GB RAM operační pamětí, duálním LAN, dvěma SuperSpeed USB 3.0 porty a zcela novými šachtami pro pevné disky – které je možné připojit bez jakýchkoli pomůcek. Pro zajištění nepřetržité provozuschopnosti je DS414 vybaven duální LAN kontrolou proti výpadku sítě. Spolu s funkcí Link Aggregation, dosahuje DS414 rychlosti zápisu přes 135,63 MB/s a rychlost čtení přes 207,07 MB/s v konfuguraci RAID 5 v prostředí systému Windows.



Synology DS114 je kompaktní model s 1 šachtou, který nabízí rychlost čtení přes 108,32 MB/s a rychlost zápisu přes 71,83 MB/s v prostředí Windows. Díky DDR3 512 MB RAM operační paměti je dvakrát výkonnější než jeho předchůdce. DS114 je vybavena dvěma SuperSpeed USB 3.0 rozhraními, jež umožňují přenosovou rychlost až 5 Gb/s, a eSata rozhraním pro napájení externího pevného disku.

 

DS414 a DS114 běží na DiskStation Manager (DSM) 4.3 – intuitivním webovém operačním systému, který poskytuje celou řadu aplikací zvyšujících produktivitu práce.


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.