facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 7. 2. 2007

Superzoom Panasonic s vylepšenou recepturou

FZ8_706.jpgPanasonic představuje kompaktní fotoaparát DMC-FZ8, nejnovější model v řadě superzoomů Lumix. Lumix FZ8 nabízí kombinaci profesionálních funkcí a vysokého výkonu při kompaktních rozměrech a se snadným ovládáním. Základem je opět objektiv LEICA s 12x optickým zoomem, navíc s unikátním systémem inteligentní stabilizace obrazu, možností ukládat snímky s rozlišením až 7,2 Mpx ve formátu RAW, manuálním ostřením a řadou dalších vylepšení. Panasonic FZ8 má LCD panel s úhlopříčkou 2,5 palce s rozlišením zvýšeným na 207.000 pixelů a širším pozorovacím úhlem.

Novinkou je integrace nového obrazového procesoru Venus Engine III, který zvyšuje obrazový výkon, rozsah citlivosti (ISO až 3200 a ISO 1250 při plném rozlišení), rychlost přístroje při současné nižší spotřebě energie. Na jedno nabití akumulátoru lze při běžném používání pořídit až 380 snímků (standard CIPA). K dispozici je 20 motivových programů, u letošních modelů přibyly dva nové režimy: Domácí mazlíček a Západ slunce. Záznam videosekvencí lze pořídit v rozlišení VGA (640x480 bodů) s frekvencí 30 snímků za sekundu a ve formátu 16:9 s rozlišením 848x480 bodů.
Panasonic Lumix DMC-FZ8 se objeví na českém trhu v březnu letošního roku v cenové hladině kolem 10.000 Kč.

 
  

- PR -

Modernizace platebních systémů v Evropě a České republice

Společná cesta CGI a Moneta Money Bank


V digitálním věku, kdy se po­ža­dav­ky na rychlost, bezpečnost a efektivitu platebních operací neustále zvyšují, stojí evropské finanční instituce před výzvou, jak tato očekávání naplnit. Vý­znam­nou roli v této transformaci hrají platební metody, které umožňují rychlé a bezpečné transakce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni.

  

- PR -

Množství nástrojů nahradilo jediné cloudové řešení

DPD SK nyní kompletně řídí finance v SAP S/4HANA


DPDSpolečnost DPD SK je první slovenskou firmou, která úspěšně dokončila přechod na SAP S/4HANA Cloud. Ačkoli ještě nedávno na Slovensku patřila k těm menším lokálním pobočkám, nejen díky pandemii covidu-19 zaznamenala skokový růst.