facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 19. 2. 2008

Sun kupuje společnost innotek

Open source virtualizační software VirtualBox rozšíří portfolio Sunu

Společnost Sun Microsystems oznámila uzavření dohody o nákupu akcií na akvizici společnosti innotek, poskytovatele open source virtualizačního softwaru VirtualBox. Technologie VirtualBox umožňuje vývojářům efektivněji vyvíjet, testovat a spouštět aplikace na různých platformách. Tato technologie rozšíří dosah platformy Sun xVM na desktopech a upevní pozici Sunu na trhu virtualizačních technologií. Software je k dispozici pro všechny hlavní operační systémy na webech www.virtualbox.org a www.openxvm.org. Oznámení o akvizici společnosti innotek navazuje na oznámení Sunu ze 16. ledna o definitivní dohodě na akvizici open source databáze MySQL.


Jako součást portfolia Sun xVM teď bude VirtualBox podporovat globální vývojová komunita Sunu a partneři z něj udělají ještě atraktivnější produkt pro vývojáře a koncové uživatele, což přispěje k jeho širšímu prosazení napříč širokým spektrem komunit. VirtualBox umožňuje ve stolních nebo přenosných počítačích se systémy Windows, Linux, Mac a Solaris souběžně provozovat několik různých operačních systémů a přepínat mezi nimi jen klepnutím myší. Vývojáři softwaru tak mohou snáz vytvářet vícevrstvé aplikace a aplikace nezávislé na platformě, nároční uživatelé mohou používat aplikace, které nemusí být k dispozici pro jejich základní operační systém.

VirtualBox je open source produkt, takže si ho zájemci mohou stáhnout z webu virtualbox.org nebo openxvm.org zdarma. Balíček lze nainstalovat do jakéhokoli počítače s procesorem x86 a operačním systémem Windows, Linux, Mac nebo Solaris. Jako hostované operační systémy jsou podporovány všechny verze Windows – od 3.1 až po Vistu, Linux s jádry 2.2, 2.4 a 2.6, Solaris x86, OS/2, Netware a DOS.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.