facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 15. 7. 2009

Subnotebook Asus pro firemní uživatele

Asus představil notebook P30A určený především pro nasazení ve firmách. Nový model s 13,3“ displejem používá procesor Intel Core2 Duo, vyznačuje se odolnou konstrukcí z hliníkové slitiny a technologií ShockShield Data Protection zaručující ochranu dat, voděodolná klávesnice pak chrání vnitřní části notebooku před poškozením při polití kapalinou. P30A váží i s baterií 1,49 kg. Užitečná je funkce Asus Xpress Charge, která umožňuje nabít baterii notebooku na 90 % kapacity během 90 minut. AI Pre-boot Finger Logon umožňuje podmínit spuštění systému kontrolou otisků prstů, o kterou se postará vestavěná čtečka.


Počítač využívá také technologii ochrany proti krádeži Anti-theft, která pomocí integrovaného bezpečnostního čipu od Intelu sleduje trasu odcizeného notebooku a zabezpečí data v něm uložená ještě dříve, než k nim může pachatel získat přístup. Funkce AI Secure Delete umožňuje uživatelům bezpečně a zcela smazat veškerá citlivá data. Scene Switch přepíná mezi osobním a pracovním režimem rozvržení pracovní plochy. Vestavěná webová kamera s rozlišením 1,3 Mpx najde uplatnění při videokonferencích v kanceláři i na cestách, široká škála portů, včetně konektoru HDMI, pak zajišťuje všestranné možnosti pro připojení nejen multimediálních zařízení.

Technické parametry

Procesor a cache paměť Intel Core2 DuoSU9400: 1,4 GHz FSB: 800 MHz, 3 MB L2 Cache
Operační systém MS Windows Vista Ultimate/Business/Home Premium
Operační paměť DDR2 800 MHz SDRAM, 2× SO-DIMM slot pro rozšíření až na 4 GB SDRAM
Displej 13,3" 16:9 HD (1366×768) s LED podsvícením, Anti-Glare Type, podporováno technologií Asus Splendid Video Intelligence
Pevný disk 1× SATA HDD 2,5" 320 GB, 5400 ot/min nebo 7200 ot/min; 250 GB, 5400 ot/min nebo 7200 ot/min
Optická mechanika Ultra Slim DVD Super Multi Double Layer
Webová kamera 1,3 Mpx
Fax/Modem/LAN/WLAN Bluetooth V2.1+EDR
Podpora 3G/3.5G antény (ve vybraných oblastech)
Intel WiMAX/Wi-Fi Link 5100 10/100/1000 Mbps
LAN PCIe řadič Azalia Compliant MDM
Rozměry a hmotnost 32,3×23,2×2,61 cm; 1,5 kg (včetně 4článkové baterie)


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.