facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 22. 5. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Stát hradí 82 % ceny školení až do výše 50 000 Kč

Všechny daňové poplatníky jistě potěší, že Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) spustilo nový projekt podporující vzdělá­vání. Počítačová škola GOPAS proto obratem připravila speciál­ní nabídku dotovaných počítačo­vých kurzů. GOPAS v tomto režimu nabízí 300 druhů kurzů – od MS Office, prezentačních dovedností, grafiky, přes mnoho variant programování až po školení etického hackingu či Power BI. MPSV v rámci tohoto projektu zaplatí 82 % ceny kurzu, a to až do výše 50 000 Kč.



Dotovaná školení může využít jak ten, kdo chce prohloubit IT dovednosti, tak i úplný začátečník, který se potřebuje naučit s kancelářskými balíky Office, Word či PowerPoint. Nabídka je určena pro zaměstnance, podnikatele, studenty, ale i pro ty, kdo jsou na rodičovské dovolené.

„Je to podle mého názoru výborná příležitost, jak si zvýšit vzdělání a udržet krok s rychlým vývojem na poli IT. Při ceně kurzu 50 000 Kč tak 41 000 Kč zaplatí stát a zájemce doplatí pouhých 9 000 Kč. Což je pobídka, kterou by byla škoda nevyužít,“ uvedl k nové nabídce Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS.

Vše probíhá tak, že si zájemce na webu uradprace.cz vybere kurz, přihlásí se prostřednictvím osobní datové schránky nebo Identity občana a jednoduše vyplní a odešle přihlášku. Pokud bude přihláška kompletní, vše vyřídí on-line a nemusí na pobočku Úřadu práce osobně. O všem je pak průběžně informován do mailu nebo v účtu na portálu MPSV.

V nabídce dotovaných školení zdaleka nejsou jen počítačové kurzy.
V nabídce dotovaných školení zdaleka nejsou jen počítačové kurzy.

Například za online kurz digitálního marketingu zaplatíte pouze 10 976 Kč a zbylých 50 000 Kč za vás zaplatí stát.
Například za online kurz digitálního marketingu zaplatíte pouze 10 976 Kč a zbylých 50 000 Kč za vás zaplatí stát.


Bilance státního rozpočtu ČR za leden až duben. Zdroj MF ČR.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.