facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 15. 10. 2012

Startuje studentská soutěž o 100 tisíc korun Analytics Challenge

trend_graf.jpgSpolečnost Optimics ve spolupráci s Avast Softwarem vyhlásila 15. října 2012 unikátní soutěž Analytics Challenge. Zúčastnit se jí mohou studenti a čerství absolventi českých vysokých škol, kteří chtějí vyzkoušet své schopnosti v oblasti analýzy dat a predikce vývoje. Uzávěrka pro řešení je 30. listopadu, na vítěze čekají finanční odměny v celkové výši 100 000 Kč.

Analytics Challenge je typ soutěže známý zejména ze západních zemí. Soutěžící si v jejím průběhu vyzkouší praktickou predikci vývoje určitého trendu na reálných, pouze anonymizovaných datech přímo z byznysu. To je v Česku zatím novinkou a soutěžícím to umožní vyzkoušet si řešení reálných úkolů z praxe.

„Podobné soutěže jsou dnes již velice populární v USA. Firmy, které poskytnou svoje data do soutěže, mají možnost formou crowdsourcingu vyřešit reálný analytický problém a zároveň identifikovat v soutěži potenciální talentované zaměstnance,“ říká Jiří Brázda, spoluzakladatel společnosti Optimics a jeden z členů poroty Analytics Challenge.

Uzávěrka soutěže je 30. listopadu 2012. Detailní informace o soutěži a registrační formulář najdete přímo ZDE. Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční v lednu 2013. Soutěž Analytics Challenge má oficiální podporu významných vysokých škol v ČR, jako jsou Fakulta informačních technologií ČVUT, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT či Matematicko-fyzikální fakulta UK.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.