facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 22. 2. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Společnost QAD se rozhodla pro novou vizuální identitu

QADSpolečnost QAD, která je celo­světově významným výrobcem a dodavatelem podnikových IT řešení zejména pro výrobní podniky, se rozhodla pro novou vizuální identitu, která působí velmi svěže a moderně. Sama firma o své nové identitě říká, že ukazuje energii a vizi společnosti do budoucna.



„Nová značka je poháněna naší vášní pomáhat našim zákazníkům překonat výzvy zítřka ve výrobě a dodavatelském řetězci. Je čas, abychom se znovu představili,“ řekl ke změně vizuální identity marketingový ředitel QAD Carter Lloyds.

Společnost QAD, jejíž centrála má sídlo v Santa Barbaře v USA, je předním poskytovatelem cloudových řešení pro výrobu a dodavatelský řetězec. Působí i na našem trhu a to prostřednictvím společnosti Minerva ČR, která u nás řešení QAD implementuje a poskytuje k nim podporu.

Od poslední vizualizace značky QAD v roce 1995 se v oblasti podnikových IT řešení mnohé změnilo. Nová vizuální identita by měla vyjadřovat vizi společnosti QAD pro vytváření adaptivních podniků a odrážejí se v ní také nedávné akvizice několika IT společností a zaměření na vývoj SaaS řešení na podporu výrobců a dodavatelských řetězců.

„Jsme nadšeni, že můžeme odhalit novou značku QAD. I když měníme to, jak vypadáme, naše poslání a hodnoty nikdy nezakolísají,“ řekl generální ředitel QAD Anton Chilton.

Nová identita QAD představuje dvě klíčové oblasti, na které se zaměřuje – výroba a dodavatelský řetězec – které se spojují v dokonalém souladu v aktu rovnováhy a symetrie. Nová barevná paleta je inspirována třemi surovinami používanými při výrobě: oxidem kobaltu, který se používá k vytváření modře zbarvených smaltů, keramických glazur a skla; rumělka, jasně červená ruda používaná v pigmentech a průmyslových barvivech, z níž lze extrahovat rtuť; a kadmium, oranžový minerál extrahovaný ze zinkové rudy používané při výrobě baterií.

„Výroba a dodavatelský řetězec jsou podnikové procesy, kde pomáháme našim zákazníkům budovat konkurenční výhodu. Změna loga QAD dodává novou energii portfoliu produktů, což také podporují nedávné akvizice,“ řekl Petr Koptík, předseda představenstva Minervy Česká republika, která je výhradním zástupcem v České a Slovenské republice.

Petr Koptík
Petr Koptík


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.