facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 26. 5. 2011

Společnost HP vykázala nárůst tržeb

Společnost HP oznámila finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2011, které skončilo 30. dubna 2011. Čisté tržby ve výši 31,6 miliardy dolarů představovaly 3% nárůst proti vykázaným výsledkům za stejné období předcházejícího roku a 1% nárůst při zohlednění účinků změn měnových kurzů. Rozředěný zisk na akcii podle principů GAAP činí 1,05 dolaru, což představuje 15% nárůst proti 0,91 dolaru v předchozím roce. Non-GAAP rozředěný zisk na akcii je 1,24 dolaru, což značí 14% meziroční nárůst proti 1,09 dolaru. Non-GAAP finanční informace nezahrnují náklady po zdanění ve výši zhruba 0,19 dolaru na akcii a 0,18 dolaru na akcii za druhá čtvrtletí fiskálních roků 2011 a 2010, které souvisí hlavně s odpisy nakoupených nehmotných aktiv, náklady na restrukturalizaci a náklady spojenými s akvizicemi.



 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.