facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 3. 10. 2019

Sophos spouští službu Managed Threat Response

SophosSpolečnost Sophos spustila novou službu pro zvýšení kybernetické bezpečnosti. Nová služba, která zajišťuje detekci a odstraňování kybernetických hrozeb, nese název Managed Threat Response (MTR) a podle Sophosu dokáže eliminovat i nejpokročilejší kybernetické hrozby.



Mezi hrozby, které lze s pomocí Sophos MTR efektivně neutralizovat, patří i útoky zneužívající administrátorské nástroje typu PowerShell k získání pravomocí účtu a následné krádeži dat. Podobné útoky jsou jen těžko detekovatelné, protože zahrnují aktivního protivníka, který využívá legitimní nástroje ovšem pro zločinné účely. Managed Threat Response pomáhá tyto nenápadné hrozby eliminovat.

„Kybernetičtí zločinci své metody neustále mění a stále častěji se uchylují k hybridním útokům, které kombinují automatizaci s lidskou vynalézavostí. Jakmile se jim podaří proniknout do systému a vyhnout se detekci, využijí další pokročilé metody útoku typu „living off the land“ a další. Ty pro svou detekci a odstranění vyžadují lidský zásah,“ vysvětluje Joe Levy, technologický ředitel společnosti Sophos. „V rámci služby MTR v takovém případě interním týmům uživatele dodáme informace o hrozbě, ale nabízíme také rozšířenou expertízu, nepřetržité služby podpory a možnost využití našeho týmu bezpečnostních expertů schopných kybernetické hrozby neutralizovat.“

Služba Sophos MTR je založena na řešení Intercept X Advanced a pro odhalování a odstraňování hrozeb spojuje strojové učení s odbornou analýzou zkušených expertů.

Endpoint Detection and Response Tools

„Sophos MTR kombinuje ochranu koncových bodů s lidskou odborností a množstvím threat intelligence dat sesbíraných globální sítí pro zkoumání hrozeb SophosLabs; díky tomu mohlo vzniknout zcela nové řešení, které reaguje na tržní poptávku,“ popisuje novou službu Aaron Sherrill, hlavní analytik kybernetické bezpečnosti v 451 Research.

„Jedinou možností, jak se bránit pokročilým hrozbám současnosti, je kombinací nejlepších nástrojů s nejbystřejšími mozky. Sophos Managed Threat Response takovou službou je, kombinuje strojové učení s lidskou analýzou pro sofistikovaný, proaktivní přístup k bezpečnosti,“ dodává Jeremy Weiss, šéf kybernetické bezpečnosti v CDW.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.