facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 28. 5. 2015

Sophos nabízí ochranu sítě s podporou protokolu 802.11ac

Společnost Sophos oznámila dostupnost prvních zařízení pro jednotnou správu hrozeb, která podporují bezdrátový protokol 802.11ac. Nové modely řady SG – SG 125w a SG 135w – úzce integrují podporu bezdrátového přístupu s firewallovou ochranou, a umožňují tak malým i středně velkým firmám dosáhnout na výhody standardu IEEE 802.11ac.



Sophos také rozšířil své dosavadní portfolio bezdrátových přístupových bodů o čtyři nové 802.11ac modely v provedení desktop/pro montáž na strop a o AP 100X - nový odolný venkovní přístupový bod, opět s podporou protokolu 802.11ac. Integrované i samostatné přístupové body lze navíc spravovat přímo ze zařízení řady SG.

 

Nové desktopové firewally řady SG jsou dostupné v provedení s i bez integrované podpory bezdrátových sítí. Zákazníci si tak mohou vybrat již ze šestnácti modelů řady SG včetně čtyř zařízení s podporou Wi-Fi:

  • SG 105w a SG 115w s integrovanou podporou bezdrátové komunikace dle IEEE 802.11n 
  • SG 125w a SG 135w s integrovanou podporou bezdrátové komunikace dle IEEE 802.11ac

 

Stejně jako v případě přechozích bezdrátových přístupových bodů Sophos lze i nejnovější přístupové body spravovat přímo ze zařízení řady SG. Všechny přístupové body značky Sophos jsou postavené na 802.11n a 802.11ac čipových sadách určených pro podnikové zákazníky a mohou se pochlubit speciálně navrženými anténami, vyšším výpočetním výkonem i větší pamětí. Sophos rozšířil své portfolio přístupových bodů o:

  • dva nové modely ze série AP 55 v provedení desktop/pro montáž na strop, v konfiguraci 2x2 MIMO a s dvojicí rádiových jednotek
  • tři nové modely ze série AP 100 určené pro podniková prostředí a splňující standard IEEE 802.11ac v konfiguraci 3x3 MIMO a s dvojicí rádiových jednotek:
    • přístupový bod AP 100 v provedení desktop/pro montáž na zeď 
    • přístupový bod AP 100X určený pro venkovní použití a odolný podle třídy krytí IP67
    • přístupový bod 100C v podobě detektoru kouře určený pro montáž na strop

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.