facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 2. 3. 2015

Solitea koupila 100% podíl v rakouské společnosti Jet ERP

Holding Solitea oznámil koupi 100% podílu ve společnosti JET ERP Betriebsgesellschaft. Solitea doposud působila výhradně na českém a slovenském trhu a tímto krokem rozšiřuje své aktivity i na německy mluvící trhy. Společnost JET ERP Betriebsgesellschaft, známá i pod svým původním názvem Data Systems Austria, je rakouská IT společnost s velmi dlouhou historií. Založena byla již v roce 1946, od roku 1971 byla součástí koncernu Philips, od kterého se osamostatnila v roce 1990. Je poskytovatelem řešení v oblasti informačních systémů pro segment průmyslové výroby a obchodu a zaměřuje se na menší a středně velké společnosti na německy hovořícím trhu. Mezi její zákazníky patří například KTM, PayLife, Alufix či Rupp Käse.



„Pro Soliteu je koupě společnosti JET ERP Betriebsgesellschaft příležitostí rozšířit svoje aktivity do německy mluvících zemí,“ říká Martin Cígler, předseda představenstva Solitea. „JET ERP je tradiční, na trhu známá a respektovaná rakouská společnost a současně i kolektiv výborných zaměstnanců s obrovským know-how ve svém oboru. Pro nás je to příležitost rychle proniknout na německy mluvící trhy s produkty, které dnes JET ERP nenabízí – příkladem je cloudová fakturační služba iDoklad –, ale také také přenést řešení JET ERP do Česka a na Slovensko.“

 

Nosnými produkty Jet Software jsou Jet Orbit ERP, komplexní řešení nasazované v průmyslových a výrobních podnicích v oblasti projektové přípravy, kusové i sériové výroby, dále pak Jet BI, pokročilý systém kategorie Business Intelligence. Dalším z produktů je Jet REWE, modulární systém s moduly finanční účetnictví, kontroling, nákup, doprava, plánování či skladové hospodářství. Systém Jet DMS je pak využíván pro správu řízené dokumentace.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.