facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 5. 2. 2018

Skupina Sudop Group koupila podíl ve vývojářské firmě LinkSoft Technologies

Skupina Sudop Group, která zastřešuje převážně firmy z oblasti projektové a inženýrské činnosti, založila novou dceřinou společnost zaměřenou na informační technologie Sudop Consulting and Information Technology (Sudop CIT). Prvním krokem Sudop CIT se stal majetkový vstup do softwarové společnosti LinkSoft Technologies, kde získala 70% podíl. Založení Sudop CIT a akvizice společnosti LinkSoft přinese celé skupině nejen nový samostatný podnikatelský směr, ale i možnost rozvoje a akceleraci digitální transformace. Digitalizace stavebnictví, jako je například zavádění technologií a metodiky BIM (Building Information Modeling), představuje rychle nastupující trend, a cílem skupiny je využít ho k posílení své pozice na trhu.



„V rámci naší rozvojové strategie se chceme soustředit na posílení role informačních technologií v celé skupině, k čemuž by hlavním dílem měla přispět dceřiná společnost Sudop CIT. Očekáváme totiž, že stejně jako v jiných oborech, tak i ve stavebnictví budou hrát prim digitální technologie a my na to budeme připraveni.“ přiblížil Ing. Jan Kout Ph.D., člen představenstva Sudop Group odpovědný za rozvoj a investice.

Dosavadní majitel a zakladatel společnosti LinkSoft Technologies Jiří Manda zůstává v exekutivní roli a bude se podílet na dalším růstu a rozvoji firmy. V současnosti pracuje pro LinkSoft Technologies 100 lidí a v roce 2017 dosáhla obratu 140 mil. Kč.

„Během několika příštích let chceme zdvojnásobit počet pracovníků i obrat firmy. K tomuto cíli by nám měl pomoct vývoj nových vlastních produktů, širší působení na českém trhu a expanze do dalších zemí,“ okomentoval plány společnosti Jiří Živnůstka, předseda představenstva LinkSoft Technologies.

Společnost LinkSoft Technologies se zabývá vývojem softwaru na zakázku a outsourcingem IT specialistů. Za deset let působení na trhu získala zákazníky nejen v České republice ale také v Austrálii, Kanadě nebo Iráku. Mezi její klienty patří například ČSOB, Policie ČR, Univerzita Karlova nebo Makro.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.