facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 15. 9. 2017

Síť Sigfox už v ČR pokrývá 95 % obyvatel

Operátor datové sítě pro Internet věcí společnost SimpleCell dokončuje kompletní pokrytí České republiky signálem sítě Sigfox. V současné chvíli pokrývá síť 95 % populace a 92 % území státu. Vybudováním dalších 50 základnových stanic do konce roku 2017 pokryje operátor i nejmenší města a obce České republiky. Také na Slovensku pokračuje budování sítě velmi rychle. V současnosti už je sítí pokryto 87% obyvatel.



Managing Partner SimpleCellu Pavel Sodomka komentuje aktuální stav pokrytí sítí: “Máme radost z postupu prací při dokrývání v obou zemích. Kladné ohlasy našich partnerů navíc svědčí o tom že síť už je opravdu dostupná v celé republice. I z tohoto důvodu pro ně podzimní Sigfox World IoT Expo bude zase o něco zajímavější akcí.”

Ve dnech 25. a 26. září se v Praze bude konat celosvětová akce věnovaná této technologii: Sigfox World IoT Expo. Do Prahy se sjede 35 národních operátorů sítě Sigfox, 125 vystavovatelů hardwaru a koncových řešení a na 400 partnerů. Hlavní linii konference bude mít na starosti 25 řečníků ze společností jako Airbus, Telefonica, T-Mobile, Bosch a další.