facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 12. 10. 2014

Seznam.cz vstoupil koupí TopGis na trh geobyznysu

Seznam.cz koupil 30% podíl ve společnosti TopGis, která se zaměřuje na geoinformační systémy. Vstoupil tím na trh geobyznysu a zároveň si pojistil spolupráci se strategickým dodavatelem dat. TopGis spolupracovat se Seznamem na vývoji a komercializaci geografických služeb pro veřejnou a státní správu i pro soukromé subjekty.



Seznam.cz koupí podílu v TopGisu zahájil užší spolupráci nejen na sběru, ale i prodeji geodetických dat. Společnost TopGis nadále bude získávat data a nabízet související služby, jako jsou například letecké a mobilní snímkování či pasportizace. Seznam.cz se v rámci akvizice stává technologickým a finančním partnerem. Vkládá do spolupráce technologii pro mobilní snímkování (tedy pro focení Seznam.cz Panorama) a zároveň společnosti TopGis poskytuje vlastní data k dalšímu propojení a užití.

 

„Pro naši službu Mapy.cz jsou klíčové aktuální mapové podklady. V rámci mapování však vzniká mnohem větší množství dat, než která dává smysl na službě Mapy.cz zobrazovat. Získáváme například kompletní informace o tom, kde jsou jaké dopravní značky, informace o venkovních kabelových rozvodech a sítích, hustotě zástavby a podobně. O tato data pak mají zájem například úřady, případně specializované soukromé společnosti, které s nimi dále pracují. Pro ně vyvíjíme novou komerční webovou službu GISonline, kde si mohou data analyzovat a zpracovávat pro své potřeby. To se týká jak tuzemských, tak i zahraničních firem,“ uvedl Michal Feix, Business Development Director v Seznam.cz, a dodal: „Seznam.cz zajišťuje technologické řešení GIS portál, garantujeme tedy jeho vývoj a dostupnost. Společnost TopGis bude exkluzivním prodejcem výsledného řešení.“

 

Portál GISonline nyní funguje v neveřejné pilotní verzi. Dokončen by měl být do konce tohoto roku. Seznam.cz spolu se společností TopGis mezitím pracuje na rozšiřování klientské sítě nejen mezi úřady a firmami v ČR, ale nabízí řešení i za hranicemi ČR


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.