facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 30. 4. 2008

Šestipozicový kompaktní NAS pro SMB

Netgear přichází s průmyslovým řešením malého síťového úložného zařízení (NAS) ve stolní variantě se šesti pozicemi. Nová řada produktů Netgear ReadyNAS Pro zahrnuje modely RNDP6350 (kapacita 1,5 TB), RNDP6310 (3 TB) a RNDP6610 (6 TB) a nabízí vysoký výkon, dostupnost, snadnou obsluhu, rozšiřitelnost a zvýšenou provozuschopnost malým či středním společnostem, v nichž dokáží vytvořit centralizované síťové úložné zařízení až pro 200 uživatelů.
Cenově výhodné a univerzální zařízení ReadyNAS Pro se snadnou instalací a obsluhou nabízí až 6TB síťové úložiště umožňující uživatelům prostřednictvím sítě LAN nebo WAN ukládat, zálohovat a sdílet digitální data, přičemž není problém se současnými přístupy z různých operačních systémů (Windows, Macintosh či Linux).


ReadyNAS Pro, nejnovější a nejvýkonnější člen rodiny produktů ReadyNAS, podporuje módy RAID 0, 1, 5, 6 a automaticky rozšiřitelný X-RAID2, díky čemuž spolehlivě zajistí robustní ochranu dat v případě selhání jednoho disku. Pro zajištění maximální dostupnosti uložených dat obsahuje ReadyNAS Pro dva redundantní ethernetové porty k ochraně proti případné poruše. Gigabitová desktopová úložná zařízení Netgear ReadyNAS Pro poskytují malým a středním společnostem výkonné řešení síťového úložiště se snadnou obsluhou, které uloží a ochrání kritická data. Produkty nabízí kompaktní desktopovou podobu a lze je osadit až šesti pevnými disky SATA I nebo SATA II v šesti uzamykatelných diskových pozicích, přičemž umožňují i výměnu disků za chodu. Tři USB porty 2.0 navíc umožňují připojení dalších USB disků, tiskáren nebo Wi-Fi zařízení.
ReadyNAS Pro poskytuje robustní ochranu dat a jejich vysokou dostupnost, stejně jako funkce zajištění pro případ selhání – dva redundantní ethernetové porty, podpora RAID 0, 1, 5, 5 plus hot spare (tj. plus rezerva), 6 a patentovaná technologie Netgear X-RAID2 umožňující automatické rozšíření svazků.
Kromě přehledného grafického webového rozhraní a instalačního průvodce obsahuje zařízení rovněž LCD displej, který poskytuje rychlé a intuitivní údaje o stavu systému, nebo funkci aktivního monitorování systému, jež nepřetržitě monitoruje celý systém a posílá systémové výstrahy e-mailem správci sítě.
U Netgear ReadyNAS Pro poskytuje výrobce pětiletou záruku na hardware. Předpokládané datum uvedení na trh je v průběhu třetího čtvrtletí roku 2008, cena bude v závislosti na konfiguraci začínat na 2000 USD.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.