facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 18. 2. 2009

SAS ohlásila rekordní rok 2008

Rok 2008 znamenal pro společnost SAS Institute již 33 rok nepřetržitého růstu. Celosvětově společnost zaznamenala příjmy ve výši 2,26 miliard USD (nárůst o 5,1 % oproti roku 2007). Růst byl dosažen prakticky ve všech oborových řešeních. Na českém a slovenském trhu společnost zaznamenala pozitivní růst jak v obratu licencí, objemu služeb, tak i v počtu zaměstnanců. Zároveň se SAS Česká republika a Slovensko posunuly na první místo v celkovém obratu v regionu „Emerging markets“.



Největší nárůst tržeb (28 %) zaznamenala řešení v oblasti Risk Managementu, zatímco tržby z prodeje optimalizačního softwaru se zvýšily o 18 %. Zajímavých výsledků dosáhl také prodej řešení pro průmyslové podniky, z nichž nejvyšší v hodnotě 27 % zaznamenaly energie a inženýrské sítě. Celkové příjmy v oblasti analýz a data miningu vzrostly o více než 15 % a u řešení pro kapitálové trhy došlo rovněž k 15% růstu obratu.

 

Další zajímavé statistiky:

  • Růst příjmů z analytických produktů překročil ve zdravotnictví a ve vzdělávací sféře hranici 20 %.
  • Dvouciferný růst byl dosažen v oboru aplikací Business Intelligence určených pro státní správu, maloobchod a výzkum.
  • Oblast řešení Customer Intelligence určených pro pojišťovnictví vzrostla o více než 50 %.
  • Dvouciferný růst byl zaznamenán i v případě řešení integrace dat

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).