facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 17. 1. 2011

SAP dosáhl rekordních tržeb

Společnost SAP zveřejnila předběžné výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2010. Tržby z prodeje softwaru podle mezinárodních účetních standardů IFRS, které společnost SAP vykázala ve čtvrtém čtvrtletí, vzrostly o přibližně 34 % (přibližně 24 % po očištění kurzových rozdílů) na 1,5 miliardy eur. Za celý rok 2010 pak tržby z prodeje softwaru dosáhly 3,26 miliardy eur, což představuje meziroční nárůst zhruba 25 % (16 % po očištění kurzových rozdílů). Celkové tržby za čtvrté čtvrtletí činily 4,04 miliardy eur a vzrostly tak přibližně o 27 %. Za celý rok 2010 pak společnost SAP vykázala tržby v hodnotě 12,45 miliard eur. To je nárůst oproti předchozímu roku o přibližně 17 %. Non-IFRS provozní marže v roce 2010 dosáhla přibližně 31,5 % (zhruba 30,5 % po očištění kurzových rozdílů). Nárůst oproti roku 2009 tak činil přibližně 4 %, respektive 3% po očištění kurzových rozdílů.



 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.