facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 22. 6. 2021 - Zdeněk Gric

Sandberg Capital kupuje minoritní podíl ve skupině Daktela

Sandberg Capital, prostřednictvím fondu Sandberg Investment Fund II, získal podíl v rychle rostoucí české technologické společnosti Daktela zaměřené na poskytování kompletních řešení pro kontaktní centra a komunikaci se zákazníky. Jde již o druhou významnou investici Sandberg Capital z nově vytvořeného fondu, který byl spuštěn v lednu tohoto roku. Majoritní podíl si po investici ponechávají nadále její zakladatelé David Hájek a Richard Baar. Oba, spolu se současným managementem, budou firmu řídit i nadále.



"V oblasti komunikace se zákazníky jsou dnešní firmy nuceny se neustále zlepšovat a rozšiřovat své služby. Segment komunikačních řešení má obrovský potenciál a je proto pro nás společnou výzvou stát při největších změnách, které budou do budoucna formovat trh. Těšíme se na spolupráci s Davidem a Richardem při dalším rozvoji společnosti," řekl Michal Rybovič, partner fondu Sandberg Capital.

Připomněl také, že v oblasti telekomunikací je Sandberg Capital dlouhodobě aktivní a vidí proto velký prostor pro další růst kvalitních řešení, jaké vyvinula Daktela.

Daktela vytvořila moderní cloudové řešení kontaktního centra vhodné pro malé podnikatele i velká kontaktní centra. Na českém trhu působí již od roku 2005 a z původního řešení telefonní ústředny obsluhující pouze hlasový kanál, se postupně rozšířila i o další komunikační kanály (např. e-mail, sms, web chat, WhatsApp, Facebook messenger a další) a vytvořila tak "all-in-one" produkt pro efektivní řízení a správu komunikace mezi firmami a jejími zákazníky. Řešení využívají firmy z různých oblastí - od e-commerce, přes cestovní kanceláře až po energetické společnosti a call centra.

Před třemi lety se přitom společnost rozhodla nabídnout svůj produkt i na zahraničních trzích, čehož výsledkem jsou úspěšné pobočky na Slovensku, v Maďarsku, Polsku a ve Velké Británii, ale zákazníky mají po celém světě, například v Mexiku, Vietnamu či na Filipínách. Během tohoto období Daktele narostl počet zaměstnanců o 350 procent na aktuálních 80 lidí. Aktuálně přitom firma vytvořila zcela nový partnerský program, který má výrazně podpořit další zahraniční expanzi.


 
  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.