facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 28. 3. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Samsung zpřístupnil funkce umělé inteligence Galaxy AI na starších telefonech a tabletech

Galaxy AISamsung nám právě oznámil, že uvolnil aktualizaci uživatelského rozhraní One UI 6.1. i na starší vybraná zařízení. Ode dneška tak mohou majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Flip5, Z Fold5 a tabletů řady Tab S9 využívat nové funkce umělé inteligence Galaxy AI stejně jako uživatelé telefonů z letošní řady Galaxy S24.



Galaxy AI nabízí celou řadu funkcí, které lze využít při mnoha příležitostech:

  • Circle to Search with Google – intuitivní vyhledávání na Googlu. Na displeji telefonu nebo tabletu stačí cokoli zakroužkovat, případně klepnout na obrázek, a Galaxy AI to vyhledá. Jde o velmi atraktivní a šikovnou funkci, kterou možná znáte z televizní reklamy Samsungu.
  • Textový asistent – nástroj umožňující vyladit stylistiku psaných zpráv tak, aby odpovídala účelu a kontextu, ať už jde o zdvořilý vzkaz kolegovi z práce nebo krátký, ale úderný status na sociálních médiích.
  • Interpreter (česky Tlumočník) – zajistí překlad konverzace v reálném čase v přehledném rozděleném okně – oba účastníci hovoru tak mohou stát či sedět vedle sebe a číst si na displeji, co ten druhý říká.
  • Simultánní překlad – tato funkce nabízí obousměrný hlasový i textový překladač telefonních hovorů v reálném čase. Výrazně usnadňuje třeba rezervace nejrůznějších služeb na cestách nebo hovory s lidmi, jejichž rodný jazyk uživatel neovládá.
  • Asistent poznámek – tento nástroj vytváří automatická shrnutí textu do předem připravených šablon, případně titulní stránky nejrůznějších projektů.
  • Asistent přepisu – pomocí umělé inteligence a technologie Speech-to-Text přepisuje, shrnuje a případně i překládá hlasové záznamy.
  • Asistent webového prohlížení – díky této funkci si uživatelé mohou udržovat přehled, co se aktuálně děje kolem nich i ve světě, protože umělá inteligence přehledně shrnuje hlavní zprávy či obsah vybraných webových stránek.
  • Generativní úpravy – nástroj pro pokročilé úpravy fotografií. Funkce umožňuje měnit velikost či polohu objektů v kompozici, případně je úplně odstranit.
  • Návrhy úprav – osobní inteligentní poradce při úpravě fotografií, posuzuje každý snímek zvlášť a navrhuje úpravy na míru.
  • Okamžité zpomalení – inteligentně přidává do videozázna­mu další okénka, což umožňuje vytvářet zpomalené záběry akčních scén.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.