facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 2. 5. 2019

Roche vyhlašuje Czech DIGI@MED Award

Biotechnologická společnost Roche se rozhodla každoročně udělovat cenu Czech DIGI@MED Award autorům, kteří v uplynulém roce vytvořili inovativní digitální a mobilní řešení v oblasti péče o zdraví a optimalizace procesů ve zdravotnictví, popř. přicházejí s unikátní inovací. Odborná porota vybere nápady a projekty a společnost Roche je finančně podpoří v celkové výši 200 000 Kč. Oceněny mohou být nejen nápady a prototypy, ale i fungující řešení, která již byla uvedena na trh před méně než jedním rokem.



Maximální částka pro udělení ceny v  edné kategorii je 100 000 Kč. Přihlašování do soutěže je možné od dnešního dne, a to prostřednictvím internetové aplikace na www.digimedaward.cz.

Odborná porota DIGI@MED Award sdružuje 10 předních odborníků z oboru medicíny, farmacie, digitálních technologií, obchodu a marketingu.

„Našim cílem je stimulovat mladé inovátory a podpořit inovativní myšlenky využívající digitální technologie ve zdravotnictví a v oblasti podpory zdraví. Projekty, které v praxi přináší užitek nejen lékařům a farmaceutům, ale zejména pacientům,“ vysvětluje David Skalický, ředitel oddělení Market Access & Governmental Affairs společnosti Roche.

V roce 2019 se budou hodnotit inovativní počiny publikované nebo realizované v roce 2018. Soutěžit mohou fyzické osoby, které doloží, že práce vznikla z větší části, tj. z více než 50 %, na území České republiky či byla vytvořena s více než 50% podílem občana České republiky. Pokud má práce více autorů, musí hlavní autor písemně doložit souhlas všech spoluautorů s přihlášením do soutěže. Uzávěrka přihlášek bude 10. června. Následně se v červenci uskuteční prezentace vybraných projektů a v září slavnostní vyhlášení výsledků.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.