facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 20. 8. 2010

Rekvalifikační kurz facility manažerů

Dne 1. září 2010 bude zahájen již čtvrtý běh Rekvalifikačního vzdělávání Facility manažerů. Kurz je koncipován do 15ti denní výuky rozdělené na teoretické poznatky (77 výukových hodin) a na praktická cvičení (43 výukových hodin, převážně formou workshopů a exkurzí), kdy účastnící navštíví zajímavé objekty se zaměřením, jak na technickou správu (Kongresové centrum Praha, Motolská nemocnice, Justiční palác apod.), tak i na zajištění podpůrných služeb (administrativní objekty ČEZ, O2 či ČSOB). V průběhu kurzu vystoupí celkem 20 specialistů z oboru Facility managementu. Absolvent, který řádně splní všechny požadované úkony kurzu a obhájí závěrečnou práci před odbornou komisí vedenou Prof. Ing. Stanislavem Adamcem, CSc (VŠE), nebo Doc. Ing. Pavlem Svobodou, CSc (ČVUT FSv) získá osvědčení o způsobilosti k výkonu profese Facility manažer.



Kurz pořádá FM Institute (jako organizační složka Hein Consulting), který na tento kurz získal akreditaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy jako oficiální vzdělávání nové profese facility manažer. Kurz je koncipován v souladu s platnými i připravovanými EU standardy EN 15221 „Facility management“. Více informací o kurzu naleznete na adrese www.fminstitute.cz v sekci Přehled kurzů a přihlásit se můžete v sekci Pořádáme – aktuální kurzy.


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.