facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 1. 8. 2005

Rekordní výsledky Intelu

Společnost Intel oznámila finanční výsledky za druhé čtvrtletí 2005 – výnosy dosáhly 9,2 miliardy USD, což je meziroční nárůst o 15 procent, oproti předchozímu čtvrtletí pokles o 2 procenta. Čisté příjmy společnosti jsou 2 mld. USD, ve srovnání s předchozí rokem je to 15% nárůst a o 6 procent méně než v prvním čtvrtletí. Výnos na akcii činí 33 centů, o 22 procent více než 27 centů ve druhém čtvrtletí roku 2004 a o 6 procent méně než 35 centů v prvním čtvrtletí t.r. Výsledky společnosti Intel v minulém čtvrtletí zahrnovaly jeden týden obchodování navíc, protože fiskální rok 2005 společnosti Intel má 53 týdnů. Jak bylo uvedeno 9. června v aktualizaci finanční situace, výsledky druhého čtvrtletí zahrnují korekce daní týkající se navýšení průměrných výdajů na výzkum a vývoj v předchozích letech. Refundace dříve odvedených daní zvyšují výnosy na akcii ve druhém čtvrtletí o zhruba 2 centy. Ve druhém čtvrtletí minulého roku navýšily refundace daní výnos na akcii o 1,3 centy.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.