facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Rekordní tržby Autodesku

Společnost Autodesk oznámila finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí, které skončilo 31. července 2005. V uvedeném období vykázal Autodesk rekordní čisté příjmy 373 milióny dolarů, což je 33% nárůst proti 280 miliónům vykázaným za druhé čtvrtletí předcházejícího roku. K výsledkům Autodesku přispěly vysoké tržby z prodeje nových licencí, upgradů a předplatného, rostoucí penetrace jeho vertikálních a 3D produktů a neustálé zvyšování ziskovosti. Tržby z licencí na nová uživatelská místa vzrostly ve druhém čtvrtletí proti předcházejícímu roku o 24 %. Tržby z nových licencí aplikace AutoCAD vzrostly ve stejném období o 32 %. Příjmy z předplatného (subscription) vzrostly o 55 %.

Stále větší podíl trhu získávají vertikální a 3D produkty Autodesku. Příjmy z aplikací Autodesk Architectural Desktop a Autodesk Map 3D vzrostly proti druhému čtvrtletí předcházejícího roku o 39 a 25 %. Kombinované tržby z aplikací AutoCAD Mechanical a AutoCAD Electrical vzrostly proti minulému roku o 46 %. Tržby z nových licencí na 3D produkty Autodesku – Autodesk Inventor Series, Autodesk Inventor Professional, Autodesk Revit Building, Autodesk AutoCAD Revit Series a Autodesk Civil 3D – vzrostly proti předcházejícímu roku o 93 %. Autodesk v uplynulém čtvrtletí dále zvyšoval svou ziskovost. Jeho provozní marže vzrostly na 24 procent ve vyjádření GAAP i non-GAAP. Provozní marže za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2005 jsou 18 procent podle principů GAAP a 19 procent non-GAAP.

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.