facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 23. 3. 2009

Rekordní hospodářské výsledky Aquasoftu

Hospodářské výsledky Aquasoftu za rok 2008 vykázaly rekordní nárůsty ve většině klíčových ukazatelů. Společnost hospodařila se ziskem 11,4 miliónu korun a meziročně ho tak navýšila o 91 %. Rekordní nárůst zaznamenala také v oblasti výnosů, které dosáhly výše 207,5 miliónu korun. Výnosy tak v porovnání s předcházejícím rokem vzrostly o 36 %. Loňský rok byl nejúspěšnějším rokem v třináctileté historii firmy. Bilance je o to zajímavější, že k výraznému posilování dochází již několik let po sobě. V předcházejících čtyřech letech společnost navyšovala meziročně obrat o více než 20 %, zatímco tempo nárůstu zaměstnanců se standardně pohybovalo a pohybuje pouze kolem 3 % ročně. Průměrný počet zaměstnanců se zvýšil na 107 spolupracovníků. Klíčový ukazatel výkonnosti firmy, produktivita resp. přidaná hodnota na zaměstnance, meziročně vzrůstá pravidelně, v porovnání s předcházejícím rokem se zvýšila o 13 % a dosahuje hodnoty 1,2 miliónu korun.



Téměř dvě třetiny příjmů generuje zakázkový vývoj a podpora provozu rozsáhlých softwarových aplikací. Rostoucí objemy ale firma zaznamenává také v dalších oblastech své činnosti, jako je tvorba Business Intelligence aplikací a datových skladů, implementace podnikových informačních systémů nebo integrace aplikací.

 

V loňském roce Aquasoft pracoval na více než padesáti projektech. Mezi nejvýznamnější patřil informační systém podporující elektronické celní postupy v režimu dovozu, informační systém pro kontrolu čerpání dotací v rámci zemědělské podpory EU nebo integrace a sjednocení IT prostředí Zdravotních ústavů. Firmě se na domácím trhu daří posilovat pozici ve vybraných segmentech, zejména pak v oblastech informatické podpory elektronického celního řízení a správy daní, správy dotací, bezpečnosti potravin, správního řízení. V neposlední řadě je to také podpora podnikových procesů tam, kde je zapotřebí přísně zohledňovat nejrůznější specifika zákazníka.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.