facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 9. 4. 2021

Krásný a skvěle vybavený monitor

Recenze monitoru Philips 279C9

Philips 279C9Společnost MMD nám dala možnost otestovat 27palcový LCD monitor Philips 279C9, který zaujme na první pohled svým velmi výrazným vzhledem, za který získal ocenění iF Design Award a v roce 2020 se stal také vítězem designové soutěže Red Dot. Není divu, protože monitor Philips 279C9 má elegantní, nadčasový design a jedním slovem je prostě krásný. U pracovního nástroje ale samozřejmě nejde pouze o vzhled, a proto bychom měli hned dodat, že Philips 279C9 se může pochlubit také výbornou kvalitou obrazu, bohatou výbavou a konektivitou.



Působivý a funkční design

Philips 279C9Klíčovým prvkem oceňovaného designu monitoru Philips 279C9 je především jeho štíhlý a elegantní stojan, který je krásný, ale přitom nezapomíná na ergonomii díky širokým možnostem přizpůsobení pozice obrazovky. Stojan umožňuje naklápění, otáčení a nastavení výšky displeje, a uživateli tak poskytuje maximální flexibilitu a pohodlí.

Designu i funkčnosti současně prospívá také velmi tenký rámeček po stranách displeje, díky kterému jde nastavit plynulý přechod mezi více monitory. Elegantní černé provedení monitoru se hodí pro prakticky jakýkoli moderní interiér a díky promyšlenému řešení správy kabelů je pracovní prostor monitoru uklizený. Není to ale jen o pořádku, ale také o životnosti jednotlivých kabelů, jež jsou chráněny před poškozením.

Zdraví na prvním místě

Kromě přizpůsobení polohy obrazovky řeší monitor Philips 279C9 i další základní aspekty zdravé kancelářské práce díky technologiím pro snížení únavy očí z dlouhého pracovního dne. Monitor je proto vybaven režimem LowBlue omezujícím vyzařování škodlivé modré složky světla a také technologií Flicker-free snižující trhání obrazu, které rovněž přispívá k únavě očí.

Vynikající obraz

Monitor Philips 279C9 má displej typu IPS s rozlišením 4K (3 840 x 2 160), 10bitovými barvami a mimořádným kontrastem 1 300:1. Díky tomu Philips 279C9 nabízí špičkovou ostrost obrazu a velmi přesné barevné podání (monitor pokrývá 90,7 % barevného gamutu NTSC a 109 % sRGB), které vyhoví i nárokům grafiků, konstruktérů, designérů a multimediálních tvůrců. Těm se může hodit i podpora technologie AMD FreeSync. Kvalitě obrazu navíc přispívá i silně antireflexní povrch displeje, který omezuje nežádoucí odrazy světla. Dodejme, že díky zvolenému typu panelu monitor poskytuje také široké pozorovací úhly 178/178 stupňů a za zmínku určitě stojí také špičkový jas až 400 nitů.

Philips 279C9

Široké možnosti připojení

Ve výbavě nového monitoru Philips 279C9 musíme na první místě uvést konektor USB typu C, který umožňuje uživatelům zároveň přenášet data i nabíjet notebook (až 65 W). Monitor má také jeden DisplayPort, dva HDMI a čtyři USB 3.2 porty.

Philips 279C9

Hodnocení

Ocenění, která tento monitor získal za svůj elegantní a nadčasový design, mu bohužel výrazně zvedla cenu. Takže do obyčejné kanceláře bych se asi poohlédl po výhodnějším poměru cena/výkon, ale do prostředí, kde na vzhledu záleží, bych si ho vybral, protože kombinuje špičkový design s kvalitní ergonomií, což není samozřejmostí. Právě naopak ‒ znám dost monitorů s extra designem, ale např. s pevným stojanem a to pro celodenní práci vážně nechcete.


 
  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.