facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 18. 12. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

První Wi-Fi 7 router od TP-Linku má originální design, vysokou propustnost a spoustu portů

Archer BE800Společnost TP-Link uvedla na trh tří­pás­mo­vý Wi-Fi 7 router Archer BE800, který má ori­gi­nál­ní design a nabízí špič­ko­vé para­met­ry pro bez­drá­to­vé i kabe­lo­vé při­po­je­ní. Díky podpoře standardu Wi-Fi 7 posky­tu­je router vysokou dato­vou pro­pust­nost až 46,1 Gb/s na frekvencích 2,4, 5 a 6 GHz. Efektivnější modulace signálu přináší vyšší výkon, nižší latenci, robustnější ochranu proti rušení a vyšší účinnost datových přenosů.



K routeru Archer BE800 lze připojit současně až sto zařízení. Router je přitom kompatibilní se všemi předchozími generacemi včetně starších Wi-Fi zařízení, což je důležité, protože zařízení s podporou Wi-Fi 7 je zatím na trhu velmi málo, a pořízení routeru Archer BE800 je tak především investicí do budoucích možností.

Pro vytvoření větších sítí nabízí router plnou kompatibilitu se standardem EasyMesh, který dokáže eliminovat mrtvé zóny bez signálu. K routeru Archer BE800 jednoduše stačí přidat další router nebo extender s podporou EasyMesh, čímž vznikne jedna propojená Wi-Fi mesh síť.

Archer BE800

Archer BE800 ovšem nabízí nejen špičkovou bezdrátovou konektivitu, zároveň je totiž vybaven i širokou škálou portů pro kabelové připojení. Nechybí dva 10G WAN/LAN porty, z nichž je jeden klasický RJ45 a druhý je kombinovaný RJ45/SFP+ pro optické i měděné kabely. Další čtyři 2,5Gb/s porty a jeden USB 3.0 port nabízí spoustu možností pro sestavení domácí sítě.

Nový router má velmi elegantní a kompaktní design. Přímo v těle routeru je integrováno osm antén s podporou technologie Beam­forming, které zajišťují spolehlivé připojení s minimálním rušením. Na první pohled zaujme také LED displej na čele zařízení, který dokáže zobrazit více jak 3 000 grafických symbolů od počasí, přes aktuální čas až po emotikony. Chlazení routeru je řešeno větším chladičem, který umocňuje kovová textura těla obvodu celého přístroje.

Archer BE800

Navzdory vyspělým funkcím je router Archer BE800 velice jednoduše nastavitelný a ovladatelný. Lze jej obsluhovat pomocí mobilní aplikace Tether, která je dostupná pro zařízení s Androidem a iOS, nebo klasicky prostřednictvím webového rozhraní. Základní nastavení routeru přitom zvládne i laik za několik málo minut.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.