facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 13. 8. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

První mesh systém od TP-Linku s vestavěným VDSL nebo LTE modemem

TP DecoSpolečnost TP-Link představila dva nové mesh systémy z řady Deco, které zajišťují pokrytí Wi-Fi signálem po celém domě nebo firmě a nabízí kombinaci Wi-Fi 6 routeru, mesh systému a VDSL modemu nebo LTE modemu.



Deco X20-DSL

Deco X20-DSL představuje řešení v případě, kdy je potřeba pokrýt prostory Wi-Fi signálem a hlavním připojením k internetu je VDSL linka telekomunikačního operátora. Zároveň je vhodná do míst, kde jsou potíže s rovnoměrným rozložením signálu, jako jsou rozlehlejší nebo patrové domy či kanceláře, kde signál od routeru nedosáhne do všech koutů interiéru.

Deco X20-DSL dokáže eliminovat slabé oblasti díky silnějšímu signálu Wi-Fi 6, který se bezproblémově propojuje díky mesh technologii s dalšími jednotkami umístěnými v interiéru. Propojené jednotky pak vytvářejí jednu síť se stejným názvem. Tím odpadá nekomfortní střídání různých sítí tak, jak tomu je například u opakovačů signálu.

Klíčové vlastnosti Deco X20-DSL:

  • VDSL Modemový Router + mesh Wi-Fi
  • VDSL2 – podporuje profil 35b, díky němuž je rychlost přijímaných dat až 350 Mb/s.
  • Dvoupásmová Wi-Fi síť s technologií Wi-Fi 6 a rychlostí 1 201 Mb/s (5 GHz) a 574 Mb/s (2,4 GHz).
  • 4 gigabitové ethernetové porty WAN/LAN.
  • TP-Link HomeShield – ochrana sítě a zařízení IoT v reálném čase.

Deco X20-4G

Obdobou předchozího mesh systému je Deco X20-4G jen s tím rozdílem, že zdrojovým připojením není VDSL, ale datová síť 4G mobilního operátora. Jednotka tak udržuje internetové připojení pomocí SIM karty a brány 4G+modemu, a následně šíří dále opět prostřednictvím Wi-Fi 6 s technologií mesh.

TP Deco X20-4G

Kvalitního internetového připojení je tak možné dosáhnout všude, kde je dostupná mobilní síť 4G/LTE, a podporuje i starší 3G technologii (s nižší rychlostí). Lze tak signálem pokrýt chaty, chalupy, farmy nebo sklady. Deco X20-4G navíc umí spolupracovat i s jinými mesh jednotkami Deco, a tak je možné tento systém využít jako rezervní připojení přes 4G v případě výpadku hlavní linky.

Klíčové vlastnosti Deco X20-4G:

  • Wi-Fi 6 s technologií mesh s připojením přes 4G+ CAT6.
  • Dvoupásmová Wi-Fi síť s technologií Wi-Fi 6 a rychlostí 1 201 Mb/s (5 GHz) a 574 Mb/s (2,4 GHz).
  • 3 gigabitové ethernetové porty WAN/LAN.
  • TP-Link HomeShield – ochrana sítě a zařízení IoT v reálném čase.

Jednoznačnou předností obou nových systémů Deco je jednoduchost, variabilita a možnost rozšíření o další separátní jednotky, kterými lze rozšiřovat signál i na místa, kde je nedostupný. To vše lze navíc nastavit přes mobilní aplikaci Deco na Android či iPhone v českém i slovenském jazyce.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.