facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 17. 10. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

První herní chromebook Acer

Chromebook 516 GESpolečnost Acer představila svůj první chromebook optimalizova­ný pro cloudové hraní. Acer Chromebook 516 GE je vybaven výkonnými procesory Intel Core 12. generace, rychlým 120Hz displejem, RGB klávesnicí s technologií anti-ghosting, pokročilým DTS zvukem a především podporou předních cloudových herních platforem včetně nejvýkonnější úrovně NVIDIA GeForce NOW, Xbox a Amazon Luna.



Nejvyšší výkonnostní úroveň NVIDIA GeForce NOW umožňuje streamovat hry v rozlišení 1600p při 120 snímcích za sekundu se špičkovými grafickými funkcemi, jako je ray tracing. Základem pro využití této špičkové grafiky je chromebook vybaven procesory Intel Core i7 „řady P“ až 12. generace, které zajišťují vysoký výkon, rychlou odezvou a technologii dekódování videa, která je ideální pro cloudové hraní. Acer Chromebook 516 GE také využívá 16 GB operační paměti LPDDR4X a až 256GB PCIe NVMe SSD úložiště, které dále zrychluje odezvu.

Jeho 16" IPS displej s úzkými rámečky a živým poměrem stran 16:10 přináší velmi kvalitní obraz se 100% pokrytím barevného gamutu sRGB. Rychlá obnovovací frekvence 120Hz displeje s vysokým rozlišením WQXGA (2 560 × 1 600 px) umožňuje hraní s vysokým počtem snímků za sekundu.

Herní klávesnice Chromebook 516 GE je vybavena technologií anti-ghosting, která zaznamenává rychlé a přesné vstupy a kombinace kláves. Klávesnice také nabízí živé přednastavené barevné režimy podsvícení, které uživatele ponoří do hraní. Uživatelé si mohou vybrat jednu ze sedmi barev nebo předdefinovanou čtyřzónovou variantu barev.

Zážitek ze hry na chromebooku je dále vylepšen jeho zvukovými možnostmi. DTS Audio zajišťuje vysoce kvalitní zvuk bez zkreslení ze dvou reproduktorů směřujících nahoru a dvou reproduktorů směřujících dolů. Nežádoucí zvukové vibrace eliminují woofery s potlačením síly, které se pohybují v opačných směrech.

Pro rychlé připojení k síti nabízí nový chromebook 2,5Gb/s ethernetový port RJ-45 nebo rychlé Wi-Fi 6E. Chromebook je také vybaven nejnovějšími porty pro připojení k větším displejům a dalším zařízením. Jde o dva USB-C, USB-A, HDMI a Bluetooth 5.2 umožňující bezdrátové připojení příslušenství.

Chromebook je také vybaven webovou kamerou s rozlišením Full HD a technologií časové redukce šumu, která zvyšuje věrnost obrazu. Nechybí ani dvojice mikrofonů.

Na podporu cloudového hraní v systému ChromeOS poskytuje společnost Google po omezenou dobu při zakoupení notebooku Acer Chromebook 516 GE tříměsíční zkušební verzi nejvyšší výkonnostní úrovně NVIDIA GeForce NOW a Amazon Luna, takže si každý může bezplatně vyzkoušet vybrané hry a to, jak snadné může cloudové hraní být.

Nový Acer Chromebook 516 GE by se měl u nás prodávat už před Vánocemi za cenu od 24 990 Kč s daní.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.