facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 10. 1. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Progress kupuje společnost MarkLogic

Společnost Progress, která je dodavatelem softwaru pro vývoj podnikových aplikací a správu IT infrastruktury, oznámila, že po­depsal finální smlouvu o akvizici společnosti MarkLogic, která nabízí vlastní multimodelovou databázi NoSQL spolu s robustní správou sémantických metadat a funkcemi umělé inteligence.



„Klíčem k úspěšnému podnikání je schopnost řešit komplexní datové výzvy prostřednictvím informovaného rozhodování. K tomu, aby bylo rozhodnutí efektivní, musí být data převedena na užitečné informace – a to je přesně to, co nabízí MarkLogic,“ uvedl Yogesh Gupta, CEO společnosti Progress.

MarkLogic nabízí vlastní multimodelovou databázi NoSQL spolu s ro­bust­ní správou sémantických metadat a funkcemi umělé inteligence, které vhodně doplní nabídku produktů společnosti Progress. Akvizice MarkLogic pomůže rovněž naplnit růstové ambice společnosti Progress. MarkLogic má stabilní model pravidelných příjmů a produkty s vysokou mírou retence zákazníků. Po dokončení akvizice by se roční tržby Progress měly zvýšit o více než 100 milionů dolarů.

Progress by přitom měl získat MarkLogic za 355 milionů dolarů. Očekává se, že akvizice bude uzavřena ještě během 1. čtvrtletí roku 2023 po získání souhlasu regulačních orgánů a splnění dalších obvyklých podmínek uzavření stanovených v konečné dohodě.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.