facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 26. 2. 2021 - Zdeněk Gric

Přenosný LED projektor ViewSonic M2e zvládá okamžité automatické ostření

ViewSonic představil přenosný Full HD smart LED projektor M2e. Nový ultralehký přírůstek mezi chytrými LED projektory série M využívá technologii ToF (Time-of-Flight) pro dosažení okamžitého automatického zaostření za pouhou jednu sekundu, což je v porovnání se současnými metodami 3 až 5krát rychlejší.



ToF senzory jsou jedním z typů technologie LIDAR (Light Detection and Ranging), která měří vzdálenost na základě doby šíření fotonů mezi vysílačem senzoru a cílovou oblastí, což umožňuje přesné určení vzdálenosti bez ohledu na vlastnosti povrchu objektu. Mají rovněž přesnou linearitu a až třímetrový dosah detekce s plným zorným polem.

Tradičně, když je projektor přesunut, je potřeba jej znovu zaostřit stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači pro spuštění automatického zaostření nebo ručním nastavením zaostřovacího prstence. Díky vestavěnému G senzoru M2e dokáže detekovat změnu polohy a automaticky spustit okamžité zaostření.

M2e je navržen speciálně pro komplexní domácí zábavu a práci z domova. Je snadno přenositelný, nastavitelný a jednoduše se také připojuje. Váží pouze jeden kilogram a v domácnosti ho lze umístit prakticky kamkoliv.

Díky funkcím, jako je okamžité zapnutí/vypnutí, okamžité automatické zaostření a automatická korekce lichoběžníkového zkreslení, a díky stojánku pro přizpůsobení úhlu projekce, je nastavení M2e prakticky bezpracné. Snadné je i propojení M2e s dalšími přístroji. Uživatelé mohou přenášet nebo zrcadlit obsah z jejich chytrých telefonů na velké obrazovce prostřednictvím Wi-Fi, připojit sluchátka nebo reproduktory pomocí Bluetooth anebo streamovat napřímo prostřednictvím kabelu USB-C.

M2e má i další funkce, které zákazníkům přináší audiovizuální zážitek, například čistý obraz ve Full HD rozlišení a široké barevné spektrum pokrývající 125% Rec.709 podporované LED technologií 2. generace, která zvládne zobrazit obraz o úhlopříčce 80" ze vzdálenosti 2,1 metru. Díky nízké provozní teplotě LED světelného zdroje a odvětrávacímu designu ViewSonic uživatele neruší zvuk ventilátoru.

Projektor je navržen s ohledem na péči o oči tak, aby poskytoval vizuální zážitek prakticky bez modrého světla a snížil namáhání očí při dlouhodobém sledování.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.