facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 12. 3. 2012

PowerLine adaptéry Cisco Linksys

Společnost Cisco uvádí na trh dva nové powerline adaptéry pro vytvoření připojení k síti z elektrické zásuvky. Jde o Linksys PLSK400 pro připojení až čtyř zařízení prostřednictvím kabelu a Linksys PLWK400 pro bezdrátové připojení. Nové adaptéry Linksys jsou ideálním řešením pro eliminaci dvou hlavních překážek, se kterými se při připojení k síti lze setkat. PLSK400 poskytne najednou připojení až čtyřem zařízením. Pokud se jedná o zařízení citlivá na kvalitu a stabilitu připojení, tak PLSK400 je tím správným řešením, protože za použití stávajících elektrických rozvodů nabídne kvalitní a stabilní připojení i v místech, kde je distribuce bezdrátového signálu obtížná nebo jeho kvalita nedostatečná.



Pokud je potřeba na takových místech připojit k síti přenosná zařízení, jako tablety nebo smartphony, je zde adaptér Linksys PLWK400. Ten zajistí pokrytí prostoru Wi-Fi signálem i tam, kde by to za normálních okolností například kvůli poloze či použitým stavebním materiálům nebylo možné, tedy v místech, jako jsou terasy, garáže nebo podkroví.

 

Oba sety se skládají ze dvou adaptérů, první z nich je vždy vybaven jedním portem. V případě PLSK400 je druhý adaptér vybaven čtyřmi porty a u PLWK400 bezdrátovým přístupovým bodem. Vytvoření připojení a spárování adaptérů probíhá pomocí stisku jediného tlačítka. Přenosová rychlost adaptérů je 200 Mb/s.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.