facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 16. 9. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Poslanci přehlasovali senátory a schválili novelu zákona o elektronických komunikacích

Poslanecká sněmovna dnes přehlasovala Senát a většinou 137 hlasů schválila novelu zákona o elektronických komunikacích, tak jak už pro ni poslanci jednou hlasovali. Novela nyní poputuje k podpisu prezidenta republiky. Novela má za cíl implementaci evropského kodexu do českého práva zejména v oblasti posílení ochrany spotřebitele.



Novela by měla přinést například jednodušší změnu poskytovatele internetu, posílení ochrany soukromí, nebo stanovení podmínek pro snadnější budování sítí elektronických komunikací.

Jednou z nejviditelnějších změn jsou ale přísnější pravidla pro marketingová volání. V současnosti platí, že osoba, která si nepřeje být obtěžována marketingovými hovory, musí aktivně vyjádřit svůj nesouhlas v tzv. veřejném účastnickém seznamu. Nově se princip obrátí. Automaticky bude předpokládáno, že marketingové hovory nelze uskutečnit, protože si je účastník nepřeje. Pokud by chtěl být těmito druhy hovorů kontaktován, bude naopak moci vyjádřit aktivní souhlas v účastnickém seznamu.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.