facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 19. 3. 2020 - Zdeněk Gric

Portál Zákony pro lidi zveřejňuje přehled všech usnesení vlády ke koronaviru

Čerpat informace o vládních nařízeních prostřednictvím médií je ošidné. Oficiální přehled bohužel chybí a jednotlivá nařízení se ztrácí v záplavě podružných informací. Užitečnou iniciativu proto projevil portál Zákony pro lidi. Najdete na něm zdarma aktuální vládní usnesení k výskytu koronaviru v přehledném souhrnu na jednom místě. Jednotlivá chronologicky seřazená usnesení jsou dostupná buď v online verzi anebo ve formátu PDF, který zároveň zahrnuje prolinky na související předpisy.



Průběžně aktualizovaný přehled všech usnesení vlády ČR k výskytu koronaviru je zveřejněný na stránkách https://www.zakonyprolidi.cz/koronavirus.

Jednotlivá usnesení vlády k výskytu koronaviru jsou uspořádána chronologicky a v případě HTML verze jimi lze procházet online. „Naši vývojáři i právníci jsou v pohotovosti a průběžně přehled doplňují o aktuální usnesení tak, abychom mohli všem zainteresovaným okamžitě poskytnout ty nejnovější a naprosto přesné informace,“ uvedl Pavel Gardavský, zakladatel portálu Zákony pro lidi.

Volně dostupná služba českého právního informačního portálu je koncipována tak, aby umožňovala co nejsnazší orientaci v situaci, kdy vláda vydává stále nová prohlášení, ale nedoprovází je přehledným výčtem na jednom, snadno dostupném místě. Služba webu Zákony pro lidi je určena široké veřejnosti, ale i právníkům, státním zaměstnancům, podnikatelům, novinářům nebo studentům.

„Velkou výhodou zpracování v PDF je to, že jsme vládní ustanovení ke koronavirové epidemii prolinkovali s odkazy na ostatní relevantní předpisy. Navíc uživatelé s touto verzí mohou dále volně pracovat: stahovat, sdílet či tisknout,“ dodal Pavel Gardavský.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.