facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 29. 6. 2011

Panasonic vylepšil svůj Toughbook CF-C1

CF-C1mk2 je výkonnější, výdrží déle na baterii a rychleji komunikuje

Panasonic představil řadu vylepšení pro novou verzi počítače Toughbook CF-C1mk2, lehkého firemního notebooku s nadstandardní odolností. CF-C1 může být používán jak v podobě klasického notebooku, tak i tabletu. Zařízení bylo vylepšeno o vyšší výpočetní výkon, větší paměť a rychlejší bezdrátový modul. Je tak vhodné pro mobilní pracovníky, jako jsou cestující obchodníci, zástupci přímého prodeje, průzkumníci trhu nebo zdravotníci pracující v terénu.


Toughbook CF-C1mk2 využívá nejnovější generaci procesoru Intel Core i5-2520M (2.5GHz) a nabízí tak vyšší výkon. Díky grafické kartě Intel HD 3000 podporuje nová verze mk2 rozšířené multimediální funkce. Ve standardní konfiguraci byla operační paměť rozšířena na 4 GB , pevný disk má nyní kapacitu 320 GB.  Díky technologii Quick Boot Manager byl zkrácen čas nutný ke spuštění systému na přibližně 15 sekund.

Nová generace počítače Toughbook CF-C1 využívá komunikační modul Ericsson F5521gw HSPA+ se správcem bezdrátových připojení, a významně tak zvyšuje rychlost stahování až na 21 Mb/s. V podobě volitelného příslušenství je k dispozici webová kamera s rozlišením 1.3 megapixelů.

Dotykový displej u CF-C1 je dobře použitelný jak v režimu notebooku, tak i v režimu tabletu – díky trojitému tvrzenému uchycení je displej pevně fixován i během zadávání dat. Počítač díky sadě dvou baterií vyměnitelných za provozu dále nabízí až 12hodinový provoz (měřeno metodikou MobileMark 2007 při 60 cd/m²). Při osazení jednou čtyřčlánkovou baterií váží zařízení pouze 1,49 kg (a jen 1,69 kg, jsou-li nainstalovány obě baterie).

Díky tvarovanému ergonomickému držáku na spodní straně tabletu mohou uživatelé snadno držet zařízení jednou rukou, zatímco druhou píší či ovládají displej dotykem. CF-C1 je tak vhodný pro uživatele, kteří potřebují zaznamenávat informace v místech, kde může být náročné nebo nevhodné mít tablet při psaní položený. 

Tablet/notebook Toughbook CF-C1 je vybaven vícedotykovým rezistivním displejem, který může být ovládán v rukavicích – je tedy vhodný pro pracovníky ve zdravotnictví, jako jsou zdravotní sestry a lékaři, například během domácích návštěv u pacientů. Součástí počítače je také pogumovaný a dezinfikovatelný ergonomický popruh a odolná klávesnice proti polití. Navíc je  Toughbook CF-C1 testován na odolnost vůči pádu za provozu z výšky 76 cm.

Součástí CF-C1 je aplikace Dashboard navržená tak, aby bylo možné každý Toughbook snadno přizpůsobit požadavkům uživatele, včetně přívětivého rozhraní pro rychlé spouštění. Umožňuje také snadnou správu zařízení díky podpoře užitečných utilit a nástrojů, jako jsou například utility Panasonic Power Management a  Panasonic PC Viewer.

Panasonic Toughbook CF-C1mk2 bude dostupný od července 2011. Maloobchodní cena začíná na 1 899 EUR bez DPH, přičemž při dodávkách v rámci kompletního řešení se počítá projektová cena.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.