facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 28. 5. 2021

Všestranný, ergonomický 4K monitor za skvělou cenu

Otestovali jsme Philips 288E2UAE

Philips 288E2UAEKrátce po sobě jsme měli možnost otestovat dva monitory Philips. Zatímco model Philips 279C9, jehož recenzi najdete v březnovém vydání, patří do vyšší cenové kategorie, druhý z testovaných monitorů Philips 288E2UAE dokonale naplňuje úsloví – hodně muziky za málo peněz. Jde o všestranný 28palcový 4K monitor, který najde uplatnění nejen v domácnostech, ale především v kancelářích, protože nabízí vysoký komfort pro celodenní práci a velmi dobrou kvalitu obrazu, která vyhoví i náročnějším uživatelům.



Všestranný monitor

Philips 288E2UAE má totiž IPS panel, který nabízí 4K rozlišení s technologiemi SmartContrast a UltraClear pro lepší zobrazení. Monitor má 10bitové zpracování barev, a díky tomu pokrývá 106,9 % barevného gamutu NTSC a 119,7 % sRGB, výrobce také slibuje relativně nízkou barevnou odchylku Delta E<2. Přitom jde o monitor, který se prodává za cca 8 tisíc včetně daně, což je skvělá cena za takto velký a dobře vybavený monitor, který bude vyhovovat například i CAD konstruktérům a designérům.

Monitor zvládá standardní frekvenci 60 Hz a 4ms odezvu GTG, a nejde tedy o plnokrevný herní monitor. Přesto má i herní režimy FPS, Racing a RTS, a podporuje dokonce i Adaptive Sync, díky čemuž plně uspokojí i většinu příležitostných a rekreačních hráčů.

K parametrům obrazu ještě dodejme, že použitý IPS displej nabízí tradičně široké pozorovací úhly 178°. Maximální jas činí 300 cd/m2, což je průměrná hodnota, která nikoho neoslní, ale opět vyhoví pro instalaci v naprosté většině prostředí. Zkrátka všestranný monitor.

Philips 288E2UAE

Vhodný pro celodenní práci

Jak jsme už v úvodu zdůraznili, monitor Philips 288E2UAE svými vlastnostmi a funkcemi nabízí vysoký komfort pro celodenní práci. Základem je ergonomický stojan, který umožňuje v dostatečně širokém rozsahu přizpůsobit polohu obrazovky do ideální pozice. Monitor lze výškově nastavit ve 100mm rozsahu, naklonit pak lze od ‒5° do +20°. Nechybí ani technologie pro snížení únavy očí. Monitor je vybaven režimem EasyRead pro zážitek ze čtení jako z papíru, technologií Flicker-free zamezující nepříjemnému blikání obrazu a režimem LowBlue pro pohodlnější sledování obrazu díky potlačení modré složky světla.

Pro vyšší produktivitu monitor nabízí technologii MultiView pro současné připojení dvou zařízení (např. počítač a notebook) a podporu režimů PIP a PBP.

Chytré ovládání, ale chybí připojení přes USB-C

Prakticky jediný vážnější nedostatek jsme na monitoru Philips 288E2UAE našli (přesněji řečeno nenašli) v chybějícím konektoru USB-C, který je stále populárnější a užitečný zejména pro uživatele notebooků. Pro připojení nabízí testovaný monitor jeden Display Port, jeden HDMI, jeden konektor USB 3.2 (upstream) a čtyři konektory USB 3.2 (downstream). Jeden port USB navíc podporuje rychlé nabíjení a splňuje standard USB-IF Battery Charging (BC1.2), který umožňuje uživatelům nabíjet kompatibilní smartphony.

Pro nastavení a ovládání je k dispozici EasySelect, což je joystick na zadní straně monitoru, který umožňuje pohodlný, rychlý a intuitivní přístup do nabídky nastavení a funkcí. I když na první pohled může vypadat ovládací prvek na zadní straně monitoru zvláštně a nešikovně, ve skutečnosti jde o velmi pohodlné a ergonomické řešení ovládacího prvku. A jak už bylo řečeno ‒ ergonomie má v konstrukci monitoru Philips 288E2UAE velkou prioritu.

Philips 288E2UAE


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.