facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 13. 9. 2011

Osobní cloud od Western Digital

Western Digital představil své mobilní aplikace WD 2go a WD 2go Pro, jež jsou určeny pro využití s pevným diskem My Book Live, který poskytuje řešení ukládání dat typu osobního cloudu. Disk WD My Book Live připojený do domácí sítě zajistí sdílené úložiště, ke kterému mohou uživatelé přistupovat jak přímo ve své domácnosti tak odkudkoli jinde. Zabezpečený vzdálený přístup k jednotce My Book Live je možný z jakéhokoli počítače pomocí stránky www.WD2go.com, zatímco aplikace WD2go zajišťuje přístup k uloženým datům na disku pomocí zařízení iPad, iPhone, iPod touch či dalších mobilních přístrojů kompatibilních se systémem Android.


Úložiště typu osobního cloudu My Book Live kombinuje výhody jak veřejného tak privátního cloudu. Umožňuje uživatelům archivovat multimediální soubory a jednotlivé složky na jejich vlastních reálných discích a přesto k nim přistupovat prostřednictvím Internetu z jakéhokoli počítače PC nebo Mac či tabletu a chytrých telefonů díky  mobilním aplikacím WD.

Díky úložišti My Book Live mohou uživatelé sdílet jednotlivé složky, streamovat multimediální soubory a přistupovat k souborům kdekoli bez měsíčních poplatků a s jistotou, že jejich data jsou uložena u nich doma pod osobním dohledem. Navíc aplikace WD2go Pro umožňuje privátní sdílení jednotlivých složek a dokumentů. Sdílena může být téměř jakákoliv složka.

Přístup prostřednictvím webového rozhraní WD 2go představuje druhou generaci technologií vzdáleného přístupu, které násobí propojení typu peer-to-peer mezi jednotkou My Book Live a vzdáleným počítačem či mobilním zařízením pro maximalizaci rychlosti a datové prostupnosti.
   
Ke všem prvkům, které jsou u aplikace WD 2go poskytované zdarma, obsahuje profesionání verze WD 2go Pro navíc několik pokročilých prvků, jako jsou:

  • Clipping: Uživatelé mohou označit složky a soubory pro nahrání jejich kopií z disku My Book Live do mobilního zařízení, což umožní následný přístup i bez internetového připojení.
  • Automatická synchronizace: Nové či změněné složky přidané do uložiště My Book Live se automaticky synchronizují s mobilními zařízeními.
  • Sdílení obsahu: Aplikace WD 2go Pro umožňuje uživatelům odesílat složky e-mailem, sdílet složky pomocí linku, tisknout a otvírat složky pomocí aplikací třetích stran.
  • Dodatečné zabezpečení: Uživatelé mohou posílit zabezpečení dalším prvkem, uzamknutím přístupu k jednotce My Book Live čtyřmístným heslem.

Navíc ke vzdálenému a mobilnímu přístupu k úložišti typu osobního cloudu, poskytuje My Book Live integrovaný multimediální server, který streamuje multimédia na jakékoli multimediální zařízení certifikované pro DLNA jako jsou síťový multimediální přehrávač WD TV Live, Blu-ray Disc player, Xbox 360, PlayStation 3, a připojenou obrazovku TV.

Úložiště osobního cloudu My  Book Live jsou dostupná v kapacitách 1 TB, 2 TB  a 3 TB a jsou kompatibilní s Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X Leopard, Snow Leopard, či Lion, a také se zařízeními DLNA/UPnP.

WD 2go (download zdarma) a WD 2go Pro ($2.99 USD) jsou aktuálně dostupné pro stažení na iTunes Store a Android Market. Úložiště osobního cloudu My Book Live je k dostání u vybraných prodejců. Doporučené ceny: 159.99 USD za 1 TB, $199.99 USD za 2 TB, $249.99 USD za 3 TB.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.