facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 9. 3. 2009

Osmimístný NAS server s Intel Core 2 Duo

Umax ve spolupráci s taiwanskou společností QNAP Systems uvádí na český trh výkonný NAS server nové generace TS-809 Pro na bázi výkonného procesoru Intel Core 2 Duo 2,4GHz, 2GB DDRII paměti a s podporou osmi SATA disků o maximální kapacitě 16 TB. Server je schopen přinášet vysoký výkon a intenzivní nepřetržitý přístup k datům zejména ve firemním prostředí. Jeho design s vertikálním uložením až osmi disků dovoluje lepší rozptýlení a odvod tepla než klasické horizontální uložení. Vestavěný LCD panel s dotykovým ovládáním umožňuje provádět základní konfiguraci systému bez použití počítače.


Zařízení nechybí podpora duální Giga LAN, RAID 0/1/5/6/5+ spare konfigurací a další pokročilé funkce, jako jsou "Online RAID Capacity Expansion", "Online RAID Level Migration" a také "iSCSI target servis" s použitím virtuálního diskového prostoru (tzv. Thin Provisioning) a AES 256bitovou úrovní šifrování, automatickou ochranou blokování IP, okamžitým SMS varováním a SSL bezpečnostním certifikátem.
Pro rozšíření kapacity nebo zálohování existujících aplikačních serverů v síti lze vytvořit až 8 iSCSI zařízení, což dovoluje efektivní a flexibilní alokaci potřebného prostoru pro aplikační servery v závislosti na aktuální kapacitě NAS serveru.
TS-809 Pro také podporuje technologii správy disků S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) a komplexní logovací systém dovolující správci serveru podrobně monitorovat práci systému. TS-809 Pro má zabudovánu řadu funkcí jako např. file server, FTP server, DDNS podporu, webový server s instalovaným  phpMyAdmin, MySQL server, tiskový server a další. Všechny tyto funkce jsou dostupné v platformách pro Linux, UNIX, Mac a Windows. V průběhu dubna můžeme očekávat kompletní českou podporu menu a také nové uživatelské rozhraní pod názvem AJAX.
Cena této novinky (bez disků) je stanovena na 43 990 Kč s DPH.

 


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.