facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 5. 2012

Oracle Exalytics In-Memory Machine

Optimalizace pro analytické úkoly v aplikacích business intelligence

Oracle představil systém Exalytics In-Memory Machine. Jedná se o vysoce výkonné řešení pro aplikace business intelligence (BI) navržené jako kombinace hardwaru a softwaru tak, aby maximálně využívalo výhod práce in-memory (in-memory computing je způsob práce s daty přímo v operační paměti, bez zpomalení v důsledku nutnosti přistupovat na úložiště). Vysoký výkon systému lze využít pro analytické aplikace a nástroje pro řízení výkonnosti podniku.


Společnost Oracle současně oznámila také dostupnost nové verze sady Oracle Business Intelligence Suite Foundation. Upgrade produktu přináší 87 nových funkcí a vylepšení včetně nové vizualizace a kontextových interakcí. Vylepšen byl výkon i škálovatelnost, byla provedena optimalizace pro systém Oracle Exalytics a jednodušší je nyní i použití systému, ať už jde o koncové uživatele, vývojáře nebo administrátory.

Integrovaný hardware i software
Systém Oracle Exalytics umožňuje organizacím používat vlastní i předpřipravené aplikace pro analýzy i řízení výkonnosti podniku. Tyto aplikace oproti minulosti fungují rychleji, podporují více simultánně pracujících uživatelů a jejich používání je jednodušší. Systém dovoluje zákazníkům doplnit řídicí panely a projekty reportování (vykazování) o scénáře modelování, plánování a předpovědí, přičemž všechny tyto funkce lze nyní spouštět v jediném prostředí.

Kompletní systém Oracle Exalytics používá jako hardware server Oracle Sun Fire s 1 TB paměti RAM (použitý procesor Intel Xeon E7-4800 s celkem 40 jádry, rychlost propojení 40 Gb/s InfiniBand a 10 Gb/s Ethernet).

Architektura Oracle Exalytics je navržena tak, aby systém nabízel maximální rychlost a škálovatelnost, současně zjednodušoval nasazení a snižoval celkové náklady na vlastnictví (TCO). Součástí systému je špičková sada nástrojů pro business intelligence Oracle BI Foundation Suite a databáze Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics optimalizovaná pro provádění analýz v paměti (in-memory) na serverech Oracle.

Nástroj Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics je novým vydáním předního nástroje RDBMS (systém pro správu relačních databází), speciálně navrženého pro analytické úlohy. Nově obsahuje např. vestavěné analytické funkce, podporuje sloupcovou kompresi databáze i seskupování datových skladů (OLAP grouping sets). Tyto funkce by systému měly umožňovat okamžitou odpověď i po zadání velkých objemů dat.

Oracle Exalytics nabízí inovaci pro ukládání dat ve vyrovnávací paměti (heuristic adaptive in-memory caching), která umožňuje určit, jaká data je nejlépe uchovávat v paměti pro zajištění maximálního výkonu. Systém se dokáže přizpůsobovat změnám v zatížení. Může efektivně přistupovat nejen k datům v paměti, ale také k propojeným databázím a datovým skladům.

Pro systém Oracle Exalytics je již nyní k dispozici více než 80 aplikací, které je možné provozovat beze změny. Jedná se především o aplikace společnosti Oracle pro oblast business intelligence a plánování (Hyperion).


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.