facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 6. 3. 2012

Oracle Big Data Appliance

Podnikové zařízení pro práci s velkými objemy dat

Hardwarové zařízení Oracle Big Data Appliance by mělo firmám umožnit získávat maximální obchodní hodnotu z velkých objemů dat. Tento systém představuje speciálně navržený hardware i software, který zahrnuje distribuci Cloudera včetně podpory pro technologii Apache Hadoop, komponentu Cloudera Manager a open source distribuci analytického systému R. Používá operační systém Oracle Linux a je dodáván s databází Oracle NoSQL (verze community edition) a javovým virtuálním strojem Oracle HotSpot Java Virtual Machine.


Oracle současně uvádí také softwarovou sadu Oracle Big Data Connectors, která organizacím pomáhá snáze integrovat data uložená v systému Hadoop nebo v databázi Oracle NoSQL s databází Oracle 11g. Zařízení Oracle Big Data Appliance a software Oracle Big Data Connectors spolu s portfoliem produktů Oracle Exadata Database Machine, Oracle Exalogic Elastic Cloud a Oracle Exalytics In-Memory Machine pokrývají veškeré požadavky podniků na práci s velkými objemy dat. Velké objemy dat je možné snadno získávat, organizovat i analyzovat v kontextu veškerých podnikových dat.

Zařízení Oracle Big Data Appliance je složeno z 18 serverů Oracle Sun, které mají celkem 864 GB hlavní paměti, 216 procesorových jader, 648 TB diskového úložného prostoru. K dalším důležitým vlastnostem systému patří rychlost datového přenosu 40 Gb/s InfiniBand mezi uzly a dalšími systémy Oracle a rychlost datového přenosu 10 Gb/s Ethernet vůči datovým centrům.

Zvolená distribuce Cloudera zahrnuje také Cloudera Manager, osvědčenou aplikaci pro správu prostředí Hadoop. Již dříve uvedená databáze Oracle NoSQL je distribuované řešení navržené pro správu velkých objemů dat. Tato databáze typu key-value je horizontálně škálovatelná na stovky uzlů s vysokou dostupností. Má jen minimální nároky na správu a nabízí předvídatelnou propustnost a latenci. Zařízení Oracle Big Data Appliance lze provozovat s oběma verzemi této databáze (verze Oracle NoSQL Database Community a Enterprise).


 
  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.

  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.