facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 17. 5. 2011

Odolný Panasonic Toughbook CF-53

Panasonic uvedl na trh Toughbook CF-53, nejnovější produkt v kategorii středně odolných notebooků. Nový model je vhodný pro lehkou terénní práci i business uživatele na cestách, kteří požadují přenosné zařízení nabízející výkon stolního počítače, celodenní výdrž baterie a schopnost absorbovat i větší nárazy a odolat polití.


Toughbook, všestranný business laptop byl vybaven výkonným procesorem II. generace Intel Core i5-2520M vPro a čipovou sadou Intel Q67 Express Chipset umožňující lepší využití multimediálních vlastností. Širokoúhlý 14palcový HD LED displej má antireflexní i antioslňující vrstvu umožňující snadné používání ve venkovním i vnitřním prostředí. Notebook disponuje mimo jiné vysokorychlostním rozhraním USB 3.0.

Toughbook CF-53 je nyní ve srovnání s předchozími počítači této řady o 15 % lehčí a o 5 % tenčí, má vestavěnu speciální rukojeť. Zachovává si přitom všechny vlastnosti známé z třídy středně odolných notebooků a stává se tak vhodným zařízením pro uživatele ze SoHo a SME segmentů nebo pro mobilní pracovníky. Díky prvkům zvyšujícím spolehlivost a středně odolnému designu splňuje CF-53 kritéria vojenských standardů, což mj. znamená odolnost vůči pádům z výšky 76 cm, vibracím a vlhkosti. Díky plášti ze slitiny hořčíku, přesným ocelovým pantům a flexibilní polstrované montáži klíčových komponent (displej, pevný disk, voděodolná klávesnice) Toughbook CF 53 snadno odolá nárazům i škrábancům při denním použití během lehké terénní práce i na cestách.

Možnost neustálého připojení k internetu na cestách zajišťuje notebooku modul Ericsson - F5521GW - HSPA+ (download až 21 Mb/s) se správcem bezdrátových připojení a volitelnou funkcí probuzení Wake On Wireless. Díky čipové sadě Intel QM67 Express Chipset je k dispozici také ochrana proti krádeži.

S cílem zajistit větší flexibilitu a možnosti přizpůsobení nabízí Toughbook CF-53 také starší standardní porty, jako je například sériový konektor či dva sloty PC Card (u modelu pro automobilový průmysl) a druhý LAN port, díky kterému je CF-53 ideální pro automobilový průmysl a diagnostiku strojů.

Vedle standardního modelu CF-53 existují ještě varianta s dotykovým displejem a model pro automobilový průmysl, vybavený optimalizovanými porty a dvojitým slotem PC Card.

Plně odolný USB port „Fischer“ nebo pevný disk použitelný i za teplot pod bodem mrazu umožňují využít CF-53 i v částečně nekrytých venkovních prostředích. Dále může být využita baterie „Bojovník na cestách“ s vysokou kapacitou (9 článků/92 Wh), která umožňuje používat zařízení během celého dne bez nabíjení.

Dalšími volitelnými funkcemi jsou například přední webkamera, podsvícená klávesnice či flexibilní nastavitelný slot s novými a dodatečnými rozhraními. Vedle bezpečnostních softwarových utilit Panasonic může být počítač rozšířen také do plně zabezpečeného režimu přidáním volitelných čipových karet, čtečky otisku prstů a podpory ochrany proti krádeží.

Toughbook CF-53 bude k dispozici od června 2011 a standardní verze bude stát cca 1 544 eur bez DPH, verze s dotykovým displejem pak asi 1 999 eur bez DPH.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.