facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 25. 11. 2011

Odborníci diskutovali na konferenci DOXEE

o trendech v oblasti správy dokumentů a legální archivace dat

docs200.jpgKonference společnosti DOXEE Obchodní příležitosti v oblasti správy dokumentů, která se konala minulý týden v Praze, se zaměřila na trendy v oblasti správy a tvorby dokumentů a novinky v legální archivaci dat. Odborníci z řad výzkumných i konzultantských společností i zástupci DOXEE prezentovali své názory na vývoj trhu DOCCM (Document Output for Customer Communications Management) a potvrdili trend multikanálové komunikace se zákazníky.

Konferenci zahájil svým příspěvkem Kaspar Roos, Associate Director společnosti InfoTrends. Ten pohovořil o řízení komunikace se zákazníky a s účastníky konference se podělil o výsledky výzkumu, který se zabýval testováním chování zákazníků ve vztahu k elektronické komunikaci. Prezentované výsledky ukázaly, že zákazníci stále více preferují elektronickou komunikaci. Podle očekávání je trendem důraz na komunikaci prostřednictvím mobilních telefonů a smartphonů. Pro tvorbu dokumentů to znamená posun směrem k personalizované elektronické komunikaci se zapojením více kanálů včetně sociálních sítí.

Na Kaspara Roose navázal Petr Neuschl, manažer společnosti Deloitte Advisory. Ten se věnoval současným trendům archivace z pohledu daňových předpisů a jiných zákonem daných regulativ. Potvrdil, že se moderní společnosti v budoucnu bez elektronické archivace dokumentů neobejdou. Výzvou jsou podle Petra Neuschla orgány státní správy, zejména potom daňové úřady, které nemají jasné pokyny pro firmy, které elektronickou archivaci dat zavádějí. Konkrétní řešení nejen pro elektronickou archivaci dokumentů, ale i pro jejich tvorbu a správu potom představili zástupci společnosti DOXEE.

V závěru dne návštěvníci konference diskutovali nad výhodami i úskalími elektronické tvorby a archivace dokumentů. Zajímavým tématem byla elektronická archivace z pohledu rychlého zastarávání informačních technologií a přenosových médií. Odborníci totiž doporučují věnovat pozornost nejen dokumentům a datům určeným pro archivaci, ale i způsobu samotné archivace. V diskusi zazněly i komentáře ke změnám v chování a preferencích koncových zákazníků i firem a efektivitě cross marketingu a multikanálové komunikace.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.