facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 24. 11. 2010

Odborná konference BI Forum 2010

V úterý 16. listopadu 2010 proběhl v Praze v konferenčním sále společnosti OKsystem již 2. ročník odborné konference BI Forum, jejíž zaměření bylo již tradičně věnováno problematice datových skladů a business intelligence. Letošním mottem konference bylo: „Business Intelligence a GIS – Analytické informace v geografických souvislostech“. Druhý ročník konference byl opět rozdělen do 3 bloků a obsahově pokrýval témata: geografické informační systém jako součást BI; GIS ve veřejném sektoru; novinky v infrastruktuře pro data a databáze; mobilní BI. Po úvodním slovu pana Martina Procházky (ředitele OKsystemu), se v prvním dopoledním bloku představili pánové Petr Panec a Jan Broulík (ARCDATA PRAHA) se svou přednáškou pojednávající o definici a praktickém využití geografických informačních systémů.



První zahraniční řečník, pan Thierry Winckelmans, se s početným publikem podělil nejen o moderním trendu okamžité dostupnosti veškerých dat, ale zmínil i praktické možnosti využití GIS v praxi. O budoucnosti geospatial BI se zmiňoval Vojtěch Roupa (Sitewell) a první část konferenčního bloku ukončovala přednáška Petra Podbraného (Oracle) zobrazující možnosti mapových vizualizací.

 

Druhý dopolední blok zahájil Václav Koudele (Krajský úřad Plzeňského kraje), který si získal publikum svým zajímavým příspěvkem o datových skladech a BI veřejného sektoru v době krize. Tomáš Hubálek, z pořádající společnosti OKsystem, všem přítomným prezentoval praktickou ukázku tvorby mapových výstupů propojením BI a GIS.

 

Josef Krejčí (Oracle) započal odpolední část konference přednáškou zaobírající se novinkami a trendy na poli dat a databází, se zaměřením na Oracle Exadata Database Machine. Druhým zahraničním hostem byl Jürgen Löffelsender (MicroStrategy), který pohovořil o aktuálním trendu používání mobilních a smart telefonů pro potřeby business intelligence.

 

Celou akci moderoval, před zaplněným sálem čítají více než 150 manažerů a IT specialistů z komerčního i veřejného sektoru, pan Petr Koubský.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.