facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 3. 4. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Obrovský širokoúhlý monitor s KVM přepí­načem nahradí sestavu dvou obrazovek

Philips 45B1U6900CNa trh přichází nový monitor Philips 45B1U6900C, který má ambice oslovit uživatele, kteří pracují na dvou a více obrazov­kách současně. Novinka má mimořádně velkou obrazovkou s úhlopříčkou 44,5palců a rozliše­ním 5120 x 1440. Obrazovka má poměr stran 32:9 a je mírně zakřivená. Monitor je vybaven USB-C dokovací stanicí, KVM přepínačem a dalšími funkcemi, které jsou navrženy tak, aby pomáhaly profesionálům zefektivnit pracovní postupy při práci ve více aplikacích současně a při využití dvou počítačů.



Philips 45B1U6900C

Philips 45B1U6900C se svou 44,5palcovou obrazovkou s poměrem stran 32:9 elegantně nahradí dva samostatné monitory a umožní profesionálům snadno otevřít více oken a mít extra širokou perspektivu při sledování video obsahu. VA displej monitoru se zakřivením 1500R poskytuje široké pozorovací úhly 178/178 stupňů a výrobce u něj slibuje ostrý a vysoce kontrastní obraz. Certifikace VESA Display HDR 400 napovídá, že nejde o plané sliby. Monitor má i certifikaci TUV Rheinland Eyesafe RPF 50, která deklaruje ochranu před únavou očí způsobenou modrým světlem.

Philips 45B1U6900C

Díky vestavěné dokovací stanici s USB-C konektorem se mohou k monitoru jednoduše připojit uživatelé notebooků a využít ho jako externí monitor a současně svá mobilní zařízení dobíjet. Vestavěný 4portový USB rozbočovač monitoru navíc umožňuje propojení notebooku s dalšími zařízeními (klávesnice, myš, externí disk, webkamera atd.) pomocí jediného kabelu. Nechybí ani LAN konektor pro připojení do sítě.

Dokování přes USB-C se hodí nejen pro připojení notebooku, ale i v kombinaci se stolním počítačem pro rozšíření a lepší přístupnost USB konektorů nebo optimalizaci kabeláže na stole. Díky všestranným možnostem připojení přes rozhraní USB-C lze vytvářet čistší pracovní prostory s minimem kabelů.

Další výhodou monitoru jsou funkce MultiClient a MultiView. S integrovaným přepínačem KVM MultiClient můžete z monitoru ovládat dva počítače (pokud máte klávesnici a myš připojené do monitoru) a pomocí praktického tlačítka rychle přepínat mezi nimi. A pokud potřebujete zobrazit obraz z obou zařízení současně, můžete aktivovat funkci MultiView, která umožňuje aktivní duální připojení. U takto velkého monitoru je současné zobrazení z více zdrojů nespornou výhodou.

Zajímavým prvkem nového monitoru je háček na sluchátka pro jejich snadné zavěšení.

Monitor se již prodává za doporučenou koncovou cenu 25 744 Kč.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.