facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 10. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový Wi-Fi 6 router od TP-Linku má vysoký výkon a elegantní i funkční design

TP-Link Archer AX72Společnost TP-Link uvedla na trh nový Wi-Fi router Archer AX72 s podporou nejnovějšího standardu Wi-Fi 6 (802.11ax), díky kterému dosahuje maximální přenosové rychlosti až 5 400 Mb/s. Jedná se o rychlosti, které jsme si ještě v nedávné době nedokázali ani představit. Jenže nároky na šířku pásma jsou i u domácího připojení k internetu stále vyšší.



Nový router TP-Link Archer AX72 je určený nejen k tomu, aby průměrné domácnosti zajistil rychlé připojení více koncových zařízení současně, ale i k realizaci datově natolik náročných aktivit, jako jsou videokonference nebo streamování videa ve vysokém rozlišení a to současně na více zařízení najednou. Lze to zvládnout díky nejnovějšímu standardu Wi-Fi 6 a s pomocí technologií, které nový router podporuje a které dále zajišťují vyšší rychlost a stabilitu. Základem je výkonný 64bitový procesor Qualcomm, výkonný modul FEM, 6 externích antén a technologie beamforming, MU-MIMO a OFDMA, díky kterým router Archer AX72 dokáže zajistit připojení až pro stovku zařízení současně.

Navíc má router promyšlený a elegantní design. Povrch routeru tvoří vzor připomínající brnění s celkovou plochou 167 cm², která je určena k odvodu tepla a díky tomu je možné využít potenciál routeru naplno bez starostí s přehříváním.

Součástí softwarového vybavení routeru je řešení TP-Link HomeShield pro zabezpečení připojených klientů, které chrání před DDoS útoky, škodlivými weby a narušením portů. K dispozici je také zabezpečení pro připojená IoT zařízení a rodičovská kontrola.

Pro pokrytí větších prostor nabízí Wi-Fi router TP-Link Archer AX72 technologii OneMesh, díky níž stačí jednoduše přidat extender podporující OneMesh. Jednotlivá koncová zařízení pak mohou přepínat mezi zdroji signálu podle toho, který zdroj právě vysílá nejsilněji a nejefektivněji.

Pro snadné nastavení a ovládání routeru lze využít mobilní aplikaci Tether, která je k dispozici pro Android i iOS, a to v češtině i slovenštině. Pro pokročilejší nastavení lze využít webové rozhraní.

TP-Link Archer AX72


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.