facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 10. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový Wi-Fi 6 router od TP-Linku má vysoký výkon a elegantní i funkční design

TP-Link Archer AX72Společnost TP-Link uvedla na trh nový Wi-Fi router Archer AX72 s podporou nejnovějšího standardu Wi-Fi 6 (802.11ax), díky kterému dosahuje maximální přenosové rychlosti až 5 400 Mb/s. Jedná se o rychlosti, které jsme si ještě v nedávné době nedokázali ani představit. Jenže nároky na šířku pásma jsou i u domácího připojení k internetu stále vyšší.



Nový router TP-Link Archer AX72 je určený nejen k tomu, aby průměrné domácnosti zajistil rychlé připojení více koncových zařízení současně, ale i k realizaci datově natolik náročných aktivit, jako jsou videokonference nebo streamování videa ve vysokém rozlišení a to současně na více zařízení najednou. Lze to zvládnout díky nejnovějšímu standardu Wi-Fi 6 a s pomocí technologií, které nový router podporuje a které dále zajišťují vyšší rychlost a stabilitu. Základem je výkonný 64bitový procesor Qualcomm, výkonný modul FEM, 6 externích antén a technologie beamforming, MU-MIMO a OFDMA, díky kterým router Archer AX72 dokáže zajistit připojení až pro stovku zařízení současně.

Navíc má router promyšlený a elegantní design. Povrch routeru tvoří vzor připomínající brnění s celkovou plochou 167 cm², která je určena k odvodu tepla a díky tomu je možné využít potenciál routeru naplno bez starostí s přehříváním.

Součástí softwarového vybavení routeru je řešení TP-Link HomeShield pro zabezpečení připojených klientů, které chrání před DDoS útoky, škodlivými weby a narušením portů. K dispozici je také zabezpečení pro připojená IoT zařízení a rodičovská kontrola.

Pro pokrytí větších prostor nabízí Wi-Fi router TP-Link Archer AX72 technologii OneMesh, díky níž stačí jednoduše přidat extender podporující OneMesh. Jednotlivá koncová zařízení pak mohou přepínat mezi zdroji signálu podle toho, který zdroj právě vysílá nejsilněji a nejefektivněji.

Pro snadné nastavení a ovládání routeru lze využít mobilní aplikaci Tether, která je k dispozici pro Android i iOS, a to v češtině i slovenštině. Pro pokročilejší nastavení lze využít webové rozhraní.

TP-Link Archer AX72


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.