facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 18. 2. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový výkonný NAS od QNAPu pro aplikace náročné na latenci

TDS-h2489FUSpolečnost QNAP uvedla na trh špičkové úložiště TDS-h2489FU se dvěma procesory a pamětí NVMe all-flash. Nové úložiště disponuje obrovským výpočetním výkonem a je určené pro aplikace citlivé na latenci a IOPS, jako jsou virtualizace, produkce médií a kritické podnikové systémy. Kromě výjimečného hardwaru a konektivity těží TDS-h2489FU z možností operačního systému QuTS hero na bázi ZFS, který se zaměřuje na maximální integritu dat prostřednictvím samoregenerace a poskytuje výkonné nástroje pro inline deduplikaci a kompresi dat.



Díky dvěma procesorům Intel Xeon Silver 4300 a 24 pozicím pro paměti U.2 NVMe Gen 4 x4 poskytuje úložiště TDS-h2489FU velmi vysokou hodnotu náhodného čtení/zápisu (IOPS). Operační systém QuTS hero na bázi ZFS podporuje inline deduplikaci a kompresi dat, což významně prodlužuje životnost SSD s vyšším poměrem ceny a výkonu pro paměťová pole typu all-flash. Ve spojení s téměř neomezeným počtem snímků, funkcí SnapSync v reálném čase a QSAL (QNAP SSD Antiwear Leveling) splní zařízení TDS-h2489FU i náročné požadavky na moderní datová centra, virtualizaci a kritické úlohy zálohování/obnovy.

Zařízení, které kromě systému QuTS hero podporuje i operační systém QTS, umožňuje osazení až 1TB paměti DDR4 ECC s 8kanálovými moduly a 32 dlouhými sloty DIMM. Dokáže tak uspokojit i požadavky náročných aplikací datových center. Díky předinstalované konektivitě 25GbE s možností rozšíření pro sítě 100GbE zařízení TDS-h2489FU plně využívá potenciál úložiště typu all-flash.

TDS-h2489FU

Zařízení TDS-h2489FU má navíc dva sloty M.2 PCIe Gen 3/SATA 6Gb/s, které umožňují instalaci SSD pro datová centra (například Intel Optane SSD) pro zvýšení výkonu ZIL. Součástí zařízení jsou i dva sloty PCIe Gen 4 (v jednom slotu je již předinstalována dvouportová síťová karta 25GbE) pro rozšíření základních funkcí NAS, například přidání dalších vysokorychlostních karet síťového rozhraní, karet QM2 pro přidání disků M.2 SSD a portů 2,5GbE/10GbE, karet Fibre Channel pro úložiště SAN nebo karet pro připojení rozšiřujících jednotek QNAP SAS/SATA.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.